Sport en politiek gescheiden? Niet op Herderstraat 2

Felle reacties van Eric Sellmeijer (steunfractielid DZ), vorige week, op mijn blog over de weinig doorzichtige werkzaamheden van DZ- en POV-medewerkers bij de Zaanse Sportkrant. Dat Aart Molenaar (DZ-fractievoorzitter/lijsttrekker) zonder zijn politieke agenda te vermelden in die digitale krant regelmatig de PvdA fileert wilde Sellmeijer nog wel tot op zekere hoogte erkennen: “Molenaar schrijft al jaren af en toe een sportcolumn op de Sportkrant.” Maar dat POV-steunfractielid Harrie van der Laan als  ‘media-adviseur’ en hijzelf als ‘redacteur’ op de site van de Zaanse Sportkrant stond vermeld, had Eric Sellmeijer even over het hoofd gezien. Hij ontkende in een eerste reactie dan ook glashard de genoemde werkzaamheden. Na op hun vermelding in het colofon te zijn gewezen verdwenen nog dezelfde dag de namen van beide heren van de Sportkrant-site.

Kan gebeuren. Geeft niets. 

Na het verdoezelen van zijn foutje probeerde Eric Sellmeijer voor de tweede keer terug te slaan. Hij mailde: “Ik ben niet in dienst van welke krant dan ook en Van der Laan ook niet. Nooit geweest ook.” Wat betreft POV-steunfractielid annex ‘media-adviseur’ Harrie van der Laan sluit ik niet uit dat Sellmeijer gelijk heeft. Maar wat vermeldt het colofon van de nieuwe voetbalkrant ZaansGras (32 pagina’s, waarvan ruim eenderde advertenties. €3,95 per stuk)? Ook wel Zaans Gras geheten, want de makers hebben wat moeite met de spatie.  Nou, dit: “Redactie: Eric Sellmeijer.” Alsmede: “Fotoredactie: Eric Sellmeijer.” U weet wel, de man van niet in dienst en nooit geweest. Al bedoelt Sellmeijer in dit geval waarschijnlijk ‘Ik ben mezelf niet en nooit geweest.’ En wijst hij er wellicht op dat het allemaal liefdewerk en oud papier is.   

Laten we eens kijken wie er nog meer vermeld zijn in het colofon van Zaans Gras/ZaansGras. Nee maar, de directie bestaat voor tweederde uit volksvertegenwoordigers van Democratisch Zaanstad. Allereerst is daar ‘Aart Molenaar (manager verkoop)’, tevens bekend als DZ-fractievoorzitter. En daarnaast treffen we zijn maatje ‘Juliette Rot (secretariaat)’ aan, tevens DZ-duo-raadslid. In het blad zelf komen we verder advertenties tegen van fotograaf Eric Sellmeijer en van partycenter Las Vegas, de discotheek van POV-raadslid Ton Brekelmans.

Het is waarschijnlijk vanwege die hartverwarmende politieke inzet dat de gemeente Zaanstad ook adverteerde in dit DZ-clubblad. En bovendien toestemming gaf om exemplaren van Zaans Gras/ZaansGras in de hal van het gemeentehuis neer te leggen. Welk ander verenigingsblad krijgt dat voor elkaar? 

Er zijn nog meer verwevingen en dwarsverbanden. Ze komen allemaal terug op één adres, een bescheiden kantoor aan de Zaandamse Herderstraat 2. Daar bevindt zich sinds een paar maanden niet alleen de redactie van de Zaanse Sportkrant en Zaans Gras/ZaansGras, maar ook het kantoor van de Partij voor Ouderen en Veiligheid. Alsmede het hoofdkwartier van Democratisch Zaanstad. De Siamese tweeling van de Zaanse politiek klit ook daar bij elkaar.

Nou ja. Mocht u behoefte hebben aan een politiek sportblad dan staat de redactie van POV/DZ voor u klaar. U kent hun kenmerken: respectievelijk ‘openheid, rechtvaardigheid en democratische besluitvorming’ (Democratisch Zaanstad) en ‘het besluitvormingsproces en -traject moet transparant en te volgen zijn’ (Partij voor Ouderen en Veiligheid). Ben ik het helemaal mee eens. Vandaar dat ik deze sportieve politici graag nog even bij u aanbeveel. Hun contactgegevens vindt u hieronder.

Herderstraat.

0 gedachten over “Sport en politiek gescheiden? Niet op Herderstraat 2”

  1. Inderdaad geen zuivere koffie! Maar wat een haat en nijd in zowel sellmeijers reacties en jouw artikelen. Ik kan mij bij beide kanten niet thuisvoelen. En dan mij beschuldigen van vooroordelen! Ga jullie beide schamen en sodemieter op uit de politiek. Onderbuikfiguren!

  2. Barend, blaffende honden bijten niet, vandaar Herderstraat. En het getal 2 voor twee partijen en twee sportkranten, dat allemaal onder één dak! Mwaaah niet slecht voor politici (DZ en POV) die in de ontkennende fase blijven hangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *