Wil Zaanstad wiet legaliseren?

Als het aankomt op initiatieven om de rijksoverheid op andere gedachten te brengen, hobbelt Zaanstad vaak een beetje achter de feiten aan. Meer trendvolger dan trendsetter, zullen we maar zeggen. En dus staat Zaanstad niet in het lijstje met 23 gemeenten die wiet willen legaliseren. Aanstaande vrijdag presenteren de burgemeesters van deze plaatsen hun manifest Joint Regulation. Het is bedoeld als nieuwe poging om een landelijke regulering van wiettteelt mogelijk te maken en zo de miljardencriminaliteit rond de kweek en verkoop van softdrugs te bestrijden. Ivo Opstelten zit helaas nog altijd op de old school-lijn van bestrijden. Hij handhaaft zijn war on drugs. Die heeft weliswaar nauwelijks effect, maar het oogt zo goed voor de bühne.

Maar wat vindt Zaanstad er nou eigenlijk van? Nog altijd geen mening?

wiet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *