ITGWO vs. CRZ

Afgelopen zaterdag begon de voorverkoop van popfestival Into The Great Wide Open. Stipt 10.00 uur. Een seconde later was het uitverkocht. Tienduizenden geïnteresseerden hadden zich tegelijkertijd op de aangeboden tickets gestort. Waar het de afgelopen drie jaar nog wel was gelukt om kaartjes te bemachtigen, viste ik nu achter het net. Eigen schuld. Ik had rondgebazuind dat dit misschien wel het leukste festival van Nederland was. En dus slaagden geënthousiasmeerde vrienden er wel in om toegangsbewijzen aan te schaffen. Plus vrienden van die vrienden. Waardoor de spoeling alleen maar dunner werd en ik met lege handen achterbleef.

Pleister op de wond was dat ik voor diezelfde zaterdag kaartjes had bemachtigd voor een ander evenement. De Culturele Raad Zaanstad presenteerde schrijver Nico Dijkshoorn, zangeres Brechtje Kat en stadsdichter Mandy Pijl. Ze waren bij vlagen hilarisch, ontroerend en prikkelend. Geen wonder dat het opnieuw volle bak was bij Serah Artisan.

Het kleine clubje mensen achter de CRZ heeft het misschien wel leukste lokale culturele initiatief van het afgelopen jaar opgezet. Ik bazuin het graag rond. Maar wee degene die bij de volgende editie (29 maart) het laatste entreekaartje voor mijn neus wegkaapt.

Nico Dijkshoorn

Foto Culturele Raad Zaanstad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *