Wolter Kroes wordt (bij nader inzien toch maar geen) ijsduwer

De Partij voor de IJsbaan heeft in acht jaar raadstijd 0,0 voorstellen binnengesleept. Het enige fractielid is vaak afwezig bij vergaderingen. Als hij er is heeft hij nogal eens geen idee waar over het debat gaat. Zijn bijdragen zijn uiterst kort en ook anderszins beperkt. Zijn gesjoemel met gemeenschapsgeld is daarentegen ruimhartig.  En omdat het raadslidmaatschap zo lekker verdient (ruim €1800,- in de maand) wil Rob Goezinne nog wel een periode door. Dus is hij ook dit jaar lijsttrekker.

Om stemmen te ronselen heeft hij volkszanger Wolter Kroes zo gek gekregen om lijstduwer te worden van zijn Partij voor de IJsbaan. Al dan niet via misleiding. Wolter -geen familie van ijsmeester Henk Kroes– heeft zo mogelijk nog minder verstand van politiek dan Goezinne. En hij kan bovendien niet lezen. Anders valt zijn volgende uitspraak niet te interpreteren: “Ik werd gevraagd om een petitie te tekenen voor een kunstijsbaan in Zaanstad en ik wist eigenlijk niet dat ik lijstduwer zou worden.” Je hebt een formulier moeten tekenen waarop staat dat je kandidaat wordt voor een politieke partij, Wolter. Je diende je persoonsgegevens in te leveren. En bovendien heb je een kopie van je paspoort moeten afgeven. Hoe moeilijk kan het zijn?

Hier is sprake van domheid in het kwadraat. Of van een doorzichtig onzinverhaal. In beide gevallen is het ijzingwekkend dat mensen PvdIJ stemmen. 

Update (17.00 uur): Zowel Wolter als Rob zakken door het ijs.

ijs

0 gedachten over “Wolter Kroes wordt (bij nader inzien toch maar geen) ijsduwer”

  1. Het Dagblad Zaanstreek kopt vandaag: Wolter Kroes ‘stopt’. Hoopvol begon ik het stuk te lezen, maar mijn hoop was fout. Hij stopt jammer genoeg niet met zingen, maar wel met lijstduwer zijn voor de Partij van de IJsbaan. Kennelijk was ik niet de enige die van slag af was, want journalist Ivo Laan ging ook nog eens de mist in met zijn chapeau: Als lijsttrekker van de ijsbaanpartij. Laan maakt hiermee een uitglijder van heb ik jou daar, immers Kroes was lijstduwer en geen lijsttrekker. Laat die ijsbaan maar zitten. Als het vriest hebben wij in de Zaanstreek ijs genoeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *