Doe mee met de grote DZ-taalquiz!

Tel het aantal taal-, stijl- en denkfouten in deze twee zinnen uit het nieuwe DZ-verkiezingsprogramma en win een excursie naar het partijkantoor van Zaans Gras Democratisch Zaanstad. Alle anderen dienen het land te verlaten.
“Wie de Nederlandse taal niet beheerst, niet ingeburgerd is, maar daar verstandelijk wel toe in staat kan worden bevonden, zal geen aanspraak kunnen maken op gemeentelijke voorzieningen. De gemeente zal de kosten van een tolk ook moeten gaan verhalen op degene, die minimaal twee jaar in Nederland woont en die de Nederlandse taal niet spreekt, behalve bij bezoekers en seizoenarbeiders.”

cartoon

0 gedachten over “Doe mee met de grote DZ-taalquiz!”

  1. Wat te denken van de ambitie van de Partij voor de IJsbaan die de wind wil afschaffen? Dat lees ik tenminste onder het kopje Natuur en Milieu: ‘De bijna permanente Z-W wind brengt ons last en nauwelijks nut’. Wat mijn verbeelding prikkelt is dit beeld: ‘Als dan onze gemeente nog aan de oefenruimten [van amateurgezelschappen] trekt om er b.v. parkeerplaatsen van te maken heeft dat niet onze steun’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *