Wolter Kroes toch ijsduwer

Tikje pijnlijk voor de Partij voor de IJsbaan. Wolter Kroes liet vorige week publiekelijk weten afstand te nemen van de PvdIJ en de manier waarop hij de kandidatenlijst zou zijn binnen gerommeld. Zijn politieke carrière duurde nog geen 24 uur.

Of toch niet?

Op de afgelopen vrijdag goedgekeurde PvdIJ-kandidatenlijst prijkt zowel Wolter Kroes als, één plaatsje hoger, diens echtgenote. Partijleider Rob Goezinne was namelijk dankzij zijn zelfbenoemde ‘kwetsbaarheid‘ zowel abuis met het op de lijst plaatsen van Wolter als met het op tijd verwijderen van diens naam. En het is dus denkbaar dat deze oergezellige volkszanger op 19 maart in de gemeenteraad van Zaanstad wordt gekozen. Hij weet weliswaar nada van politiek, heeft niets met de PvdIJ en wil onder geen beding in de gemeenteraad, maar dat zijn uiteraard bijzaken. Deze stad moet worden bestuurd en als het volk het wenst, kan Wolter Kroes de komende vier jaar zijn liedjes door de microfoon van het gemeentehuis laten schallen. Overdag als raadslid en ’s nachts als burgemeester. Enkele titels uit het Kroes-repertoire zijn meer dan bruikbaar: Ik heb de hele nacht liggen dromen (van je stem!), Je maakt me gek, Niet normaal. 

Blijft over de vraag aan Rob Goezinne: hoeveel andere namen heeft u, naast die van Wolter en Tessa Kroes, onder valse voorwendselen die ellenlange kandidatenlijst van de Partij voor de IJsbaan op geschoven? 

schaats

0 gedachten over “Wolter Kroes toch ijsduwer”

  1. Heel even was Wolter Kroes ijsbreker, maar aangezien de winter geen winter is breekt hij snel zijn belofte om te ‘stoppen’ met de Partij voor de IJsbaan. Zo glibberig kan de politieke ambitie dus zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *