Beware of the babbeltruc

Bericht uit de hoofdstad, opgetekend door Het Parool: “Burgemeester Eberhard van der Laan gat bekijken of er een gemeenschappelijk programma moet komen om babbeltrucs, waarbij iemand met een smoes een huis binnenkomt en iets steelt, terug te dringen.” Prima plan, want de babbeltruc rukt op.

Zo kan ik me nog de man herinneren die anderhalf jaar geleden iedere werknemer 1000 euro beloofde. Hoewel de verdachte bekend was en de diefstal plaatsvond in het volle daglicht ondernam het Openbaar Ministerie geen actie. Integendeel, het leverde de dader een baan op als minister-president. Naar het beloofde geld konden we fluiten. Diezelfde M.R. drong later ook nog de huiskamer binnen met de toezegging dat hij de minister van Justitie zou ontslaan als Volkert van der G. op proefverlof mocht. Zoals bekend heeft Volkert zijn eerste weekend in vrijheid gehad en zit Fred Teeven nog op zijn plek.

Ook op lokaal niveau woekert de babbeltruc. Rob Goezinne (PvdIJ) maakte Wolter Kroes wijs dat de opening van de Zaanse ijsbaan aanstaande was en hield er een zingende lijstduwer aan over. De ZOG beloofde vier jaar geleden gouden bergen en gratis bier als ze Leny aan de macht zou komen. Toen het zover was, werden het in elk opzicht diepe dalen met slootwater. Aart Molenaar (DZ) verweet het college nogal eens geld over de balk te gooien, maar klom in de hoogste boom toen iemand naar Aarts inkomsten en uitgaven keek. Om maar een paar lokale grootheden te benoemen.

Ik las gisteren in de krant dat er nogal wat partijen zijn die in Zaanstad willen gaan canvassen (‘een effectieve champagnemethode’, aldus de digitale versie van Dagblad Zaanstreek in een alcoholische bui). Het is een ultieme poging om op 19 maart stemmen binnen te halen. Nog even afgezien van de hinder die dat politieke gebedel aan de deur met zich meebrengt, geldt er -gezien het bovenstaande- een waarschuwing. Beware of the babbeltruc!

Blok

Blok aan het been     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *