ChristenUnie kiest voor Wormer

Had ik de bijbel niet als een sprookjesboek beschouwd, dan was ik waarschijnlijk ChristenUnie-stemmer geweest. De CU is namelijk -in ieder geval in Zaanstad- een sympathieke en integere club. De vier raadsleden die deze partij sinds 1998 in de lokale gemeenteraad had (Egbert Boerma, Ed Anker, Christa Neefjes en Rita Visscher) waren en zijn bovendien uitermate aardige en beschaafde mensen. De ChristenUnie is een oppositiepartij, maar wel een die bereid is om het college een kans te geven. Een partij bovendien die niet alleen klaagt, maar ook alternatieven presenteert. Ik gun ze volgende maand dus wel een zetel. Twee zelfs. 

En dan ziet hun nieuwe verkiezingsprogramma er ook nog eens mooi uit. Qua vormgeving, bedoel ik. Al mag ik het eigenlijk geen verkiezingsprogramma noemen. Het is een glossy. De Rita. Zeg maar de christelijke Linda, maar dan vol politiek. Geinig wel om je toekomstvisie te vernoemen naar je lijsttrekker. Al verplicht het haar natuurlijk wel om de komende vier jaar in de gemeenteraad te blijven. Maar dat komt vast goed.

‘Geloof in Zaanstad!’, kopt de Rita op de omslag. Waarop verder een lachende Rita Visscher prijkt, staand voor pakhuis Geloof. Bij de ChristenUnie geloven ze nu eenmaal nogal veel.

Alleen.

Pakhuis Geloof staat helemaal niet in Zaanstad. Het staat aan de andere kant van de Zaan, in Wormer. Bladeren we even door naar pagina 2 van het magazine. Hé, een foto van Lassie. In Wormer. Op bladzijde 25 komt Lassie nog een keer terug. En uiteraard staat de rijstverwerker ook daar in Wormer. Pagina 30. Rita Visscher poseert wederom. In Wormer. Bladzijde 31. Een grote luchtfoto, met onder meer een deel van Wormer (plus het Wormerveerse huis van de ROSA-lijsttrekker). En om het verhaal compleet te maken vult pakhuis Wormer ook nog eens pontificaal de verkiezingsposter van de Zaanstedelijke ChristenUnie.

Mooie glossy en mooie poster, hoor. En ook behoorlijk grensoverschrijdend. Geloof in dat van oudsher heidense Zaanstad. En ga voor de naastenliefde. In Wormer.    

CU

0 gedachten over “ChristenUnie kiest voor Wormer”

 1. Hoi Erik,

  Hartelijk dank voor deze sympathieke campagne column van jou als potentieel christen.
  Geef dat geloof een stem. Help ons aan een tweede zetel en stem 19 maart CU.
  Lijst 12.

  Groet en dank, Rita

 2. Amen Erik, oftewel Ja zo is het!
  En wat die foto’s betreft: soms helpt het in de politiek om er even uit te stappen en van een afstandje te kijken (of van boven) om weer eens te zien wat een moois je eigen stad heeft. Al vind ik je uitleg over naastenliefde ook wel erg leuk!
  Groetjes van Christa
  (en p.s. er staat nogal veel over schapen in dat verhalenboek……)

 3. Dank voor je oplettendheid!
  Super dat er mensen zijn zoals jij die constateren dat de ChristenUnie een partij is die over haar grenzen heen kijkt.
  Wellicht dat het jou als oplettende kijker ook is opgevallen dat Rita Visscher vanuit deze positionering een van haar aandachtsgebieden, namelijk de Zaanbocht in Wormerveer goed kan overzien.
  De ChristenUnie maakt zich sterk voor ondernemers in Zaanstad. Zaanstad Noord wordt daarbij in het bijzonder niet vergeten. Zo blijven we aandacht vragen voor de ons inziens verkeerde locatiekeuze van de Zaanbrug en de gevolgen daarvan en hebben we tegen de komst van grote detailhandel op het Zuiderhout gestemd omdat dit negatieve gevolgen heeft voor de detailhandel in het centrum van Zaandam maar ook in Wormerveer en Krommenie. Vandaar deze foto: de ChristenUnie kijkt vanuit en met geloof naar de ondernemers in Zaanstreek Noord!

  Vriendelijke groet,
  Campagneteam ChristenUnie Zaanstad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *