Arme Addy

Het zal je maar gebeuren, als lijsttrekker van het Christen-Democratisch Appèl. Jaar na jaar gedraag je je zoals het de Heer betaamt. De beloning is dat je een partij mag vertegenwoordigen die de christelijke beginselen uitdraagt. Zo niet in daad, dan toch wel in woord. Omdat je het als volksvertegenwoordiger goed doet, bekronen je collega’s je tot beste raadslid van Zaanstad. Waarna je voor de tweede keer mag fungeren als lokaal CDA-kopstuk, dit keer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Men plakt daarom je beeltenis op een verkiezingsbord. Het wachten is vervolgens alleen nog op een positieve verkiezingsuitslag, opdat je net als de voorgaande vier jaar het CDA kan aanvoeren. Hier kan niets meer misgaan.

Toch?

Sodeju. Wat is daar gebeurd, op de grens van Zaandijk en Wormerveer? Recht tegenover de Showboat, het Zaanse equivalent van Sodom en Gomorra (je zal er maar een maand lang tegenaan moeten kijken, als CDA’er). Iemand heeft posters rond je hoofd geplakt. ‘BITCH‘ staat er opeens onder je aangezicht. En in kleinere letters: “Become a pervert. Get addicted!” De verwijzing naar Crazyland, een fetishparty op het affiche ernaast, past ook niet echt bij de boodschap die het CDA wil uitdragen (‘Samen werken aan verbondenheid’). Op deze wijze wordt de stap van verbondenheid naar bondage wel erg klein.

Effe serieus, mensen. Zaanstad kan jaarlijks tienduizenden euro’s verdienen door de commerciële beplakkers van wildplakplaatsen en verkiezingsborden te beboeten. Door dat niet te doen krijgen die commerciëlen alle ruimte om het te verpesten voor de goedbedoelende non-profitorganisaties en wereldverbeteraars. Bovendien hoeven ze nu geen reclamegeld te besteden aan de legale borden die Zaanstad heeft. Waardoor de gemeente inkomsten misloopt.

Handhavingsambtenaren, doe er wat aan. Al was het maar voor Addy. Dit verdient hij niet.

Addy

0 gedachten over “Arme Addy”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *