PvdA worstelt naar verkiezingen

De PvdA beleeft moeilijke tijden. Elke twee weken maken Maurice de Hond en zijn medepeilers de virtuele valdiepte van de sociaal-democraten bekend (miniem lichtpuntje: er kwam dit weekend een zetel bij). Ronald Plasterk raakte bijna zijn baan kwijt. Diederik Samsom gaat door het leven als ruziemaker met zowel Sybrand Buma als met Alexander Pechtold. En vrijwel het enige dat de PvdA kan presenteren zijn nieuwe bezuinigingen.

Die martelgang heeft natuurlijk ook zijn uitwerking op de lokale afdelingen. De sfeer is wel eens beter geweest. De PvdA-Zaanstad doet er bovendien nog een schepje bovenop, alsof de ellende al niet groot genoeg is. Eerst was er de Facebook-actie ‘Wij zijn Zaandam (Krommenie, Assendelft, etc.)’, waarbij de partij acteerde dat ze daar niets mee te maken had. Nadat werd onthuld dat de PvdA de producent van ‘Wij zijn…’ was, stortte dit campagneonderdeel volledig in elkaar.

En dan is er nu de Stemwijzer. Tal van mensen die de Zaanse Stemwijzer gebruikten verbazen zich er over dat de PvdA zo laag scoort in hun voorkeurslijstje. Ze hebben de politieke-stellingenlijst ingevuld en zie: bijna zonder uitzondering bevindt de PvdA zich bij hen in de onderste regionen. Test het zelf maar eens. 

Vreemd? Niet helemaal. GroenLinks-lijsttrekker Paul Laport schreef de reden al eerder op: de PvdA heeft bij acht van de 26 gepresenteerde stellingen in de Stemwijzer gemeld niet te kunnen kiezen tussen ‘eens’ en ‘oneens’. En omdat de invullers van de Stemwijzer die keuze meestal wel weten te maken, daalt de PvdA automatisch op hun populariteitslijst. Hoe eerlijk ook -in de raad van Zaanstad is de PvdA over het algemeen ook niet bepaald duidelijk en uitgesproken-, erg handig is de sociaal-democratische omgang met de Stemwijzer niet.

Binnenkort staan de afgezanten van Diederik Samsom wellicht met een rode roos voor uw deur. Lijkt me een goed moment om te vragen waarom de PvdA zo van zelfkastijding houdt.

Wij zijn   

0 gedachten over “PvdA worstelt naar verkiezingen”

 1. Leuk om je zienswijze te lezen mbt politiek maar erg objectief ben je niet. Het toevoegen van statistieken is goed gedaan. Het is nogal kort door de bocht om te denken dat dit te maken heeft met de ‘grote onthulling’ van de eeuw. Ik ben benieuwd hoeveel interactie jij losmaakt met deze blog. Kom maar op met die statistieken en dan kan er misschien ook vastgesteld worden dat jij ook naar de verkiezingen toe worstelt 😉

   1. Verandert weinig aan sommige feiten? Daarmee geef je dus aan dat het wel iets verandert aan een paar andere feiten? Strange. Anyway, feit is dus dat je (ook) geen lezers hebt en met de verkiezingen worstelt?

    Ik lees in dit blog voornamelijk een negatieve teneur over andere partijen terwijl ik niets over een moreel vraagstuk teruglees. Hoe gaan alle of andere partijen opzoek naar een oplossing voor interactie met publiek en hoe jij daar wel een oplossing of bijdrage aan denkt te hebben. Waardoor steekt jouw partij met kop en schouders er bovenuit? Het gaat hier niet om borstklopperij van politieke partijen tegen over elkaar. Het gaat hier ook niet om een partij die zich volgens jou slecht positioneert.

    Feit blijft dat de Nederlandse en lokale maatschappij slecht roert voor verkiezingen. Schrijf daar eens een blog over en verdiep je er in. Wellicht krijg je dan inspiratie hoe je kiezers voor je partij kunt winnen? Succes!

 2. Uiteraard ben ik het eens met Wesley. Zelf probeerde ik dat al eens eerder zo te verwoorden. En Erik, je schrijft hier wel degelijk voor een partij(Rosa). Al doe je dat heel geraffineerd. Dat je Dissels een incident van 40 jaar terug nog verwijt is heel lullig. Daarmee blijkt maar weer dat jij in de oorlog bent blijven hangen. Een oorlog die jezelf niet eens meegemaakt hebt! Anderen verwijten van onverdraagzaamheid, maar zelf wel oorlogen mogen en willen voeren. Ik heb eerder gezegd dat het niet klopt wat jij doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *