PvdIJ ontdoet zich van kandidaten

De Partij voor de IJsbaan zou aan de gemeenteraadsverkiezingen deelnemen met de langste kandidatenlijst van allemaal. Liefst 36 mensen hadden zich aangemeld voor deelname. Meer, veel meer dan grootheden als de PvdA, VVD en D66 konden presenteren. Dat was opvallend, voor zo’n one-issuesplinter zonder palmares.

Al snel bleek dat lijstaanvoerder Rob Goezinne had gesjoemeld. Lijstduwer Wolter Kroes, ook bekend van liedjes over teddyberen en voetbalwedstrijden, had zich naar eigen zeggen op het verkeerde been laten zetten. Hij trad daarom terug als lijstduwer en Goezinne moest diep door het stof. Het gevolg was uiteraard dat de een-na-laagste op de IJsbaanladder nu lijstduwer werd. Pijnlijk probleem: dat was Wolter Kroes’ echtgenote Tessa. Zij bleek echter solidair met haar man en nam eveneens afscheid van de Partij voor de IJsbaan.

Nu is Rob Goezinne niet voor één wak te vangen. Hij had Wolter en Tessa al wijsgemaakt dat de gewenste ijsbaan op een enkel detail na in aanbouw was. Daar kon best nog een verzinseltje bij. En dus staat nu op de PvdIJ-website een kandidatenlijst met maar 34 namen. In werkelijkheid zijn het er echter nog altijd twee meer. De afmelding van Wolter en Tessa Kroes kwam namelijk te laat om nog geaccepteerd te worden. Hun kandidatuur blijft dus gehandhaafd. Op 19 maart kunt u gewoon op hen stemmen.

Eén ding is inmiddels wel duidelijk. Rob Goezinne is beter in kunstschaatsen dan in lange-baanwedstrijden. Hij beheerst met name de spagaat op glad ijs.

PS. Waar de PvdIJ zich ontdoet van haar kandidaten, ontdeed de POV zich volgens blogger Edwin Broekhuizen van haar originele verkiezingsprogramma. Hetgeen de vraag oproept wie dat programma eigenlijk vaststelde. Heeft de POV eigenlijk leden?

Lijstduwer

Nieuwe lijstduwer?

0 gedachten over “PvdIJ ontdoet zich van kandidaten”

 1. En hoppa; wederom een negatief stukkie over andere partijen. En ook jij valt hiermee in herhaling. Verdraagzaamheid naar anderen toe begint bij jezelf.

 2. Wijkkrant voor ’t kalf November 2013. Er stond een heel raar stukkie in over zwarte piet. Wijkkrant voor ’t kalf Februari 2014, er staan 2 reacties over dat vreemde zwarte piet stukkie. De ene van mensen die erom bekend staan overal in vuur en vlam op te reageren, maar het wel bij het rechte eind hebben volgens mij. De ander van bureau discriminatiezaken(E.Schaap). Waarin staat “door een wij-zij-sfeer op te roepen en andersdenkenden….” Nou nou, kijk eerst eens even naar je eigen acties hier op dit blog voordat je anderen de les leest man. Ondanks dat het stukkie in die krant echt niet door de beugel kán, zou je jezelf tóch eens moeten afvragen of je wel goed en integer bezig bent.

 3. Hallo Erik.
  Barend (achternaam onbekend).Ik nodig je uit om morgen om 9.30 aanwezig te zijn om bij het Zaantheater stil te staan wat er in de maand februari 1941 in de Zaanstreek gebeurde.Ik reken op je komst. gr.Albert Brinkman.
  .

  1. Beste meneer Brinkman,
   u zal het morgen zonder mij moeten stellen. 2 redenen; ik heb andere verplichtingen (da’s geen smoes), en wij hier thuis herdenken op 4 en 5 Mei op onze manier. En dat is ook geen smoes. Persoonlijk vindt ik dat genoeg. Al zal ik niet op de hoogte zijn van alles wat er ooit aan ellende heeft afgespeeld, heb ik toch genoeg info meegekregen en info opgezocht om te stellen dát ik op de hoogte ben. Er zijn genoeg momenten in mijn leven waarin ik herinnerd werd aan die oorlog. Bijvoorbeeld hetvolgende; de nazi’s hadden een “programma” voor gehandicapten. Wij hebben een gehandicapt kind. Het is niet om zielig te doen, maar om aan te geven dat er serieuze momenten zijn waarin wij heus geconfronteerd worden met die waan van die tijd en dankbaar zijn aan diegene die het mogelijk maakten dat wij nu in vrijheid leven. Meneer Brinkman ik wens u voor morgen een mooie (herdenkings-)dag! Vriendelijke groeten Barend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *