Korte metten

Kom, laat ik eens een voorproefje geven. Van een nieuwe publicatie. Korte metten heet het. Met als ondertitel De Zaanse liquidaties (1940-1945). De concept-omslag is hieronder zichtbaar. Dit boek is zo goed als gereed en bijna verkrijgbaar. Laten we zeggen vanaf 21 maart, de Internationale dag tegen racisme. Dat lijkt me wel een mooi moment voor een uitgave over het gewapend verzet tegen het nationaalsocialisme.

Er zijn weinig Nederlandse regio’s waar tijdens de oorlog zoveel liquidaties plaatsvonden als in de Zaanstreek. Het plaatselijk verzet schoot hier vanaf 1943 meer dan twintig mensen dood. De slachtoffers waren vrijwel altijd collaborateurs en zwarthandelaren, maar soms stierf er ook een onschuldige. In Korte metten zijn voor het eerst alle geslaagde en mislukte aanslagen op een rij gezet. Voeg daar de nog altijd onopgeloste eliminatieraadsels aan toe en het resultaat is een boek waarin de veelal noodlottige oorlogservaringen  van ruim veertig mannen en vrouwen zijn weergegeven. De beschrijving van de (pogingen tot) liquidaties is aangevuld met foto’s, bijzondere documenten en een uitgebreid hoofdstuk over de personen en organisaties die dit meedogenloze werk voor hun rekening namen.

Geïnteresseerd? Bestellen kan vanaf 21 maart via de boekhandel of via Bol.com. Of nu al, door overmaking van €17,95 per exemplaar op bankrekening 70 80 04 326 t.n.v. E. Schaap in Zaandam (onder vermelding van Korte metten). Ik zorg dan dat het boek direct na verschijning op uw deurmat valt. Wel graag uw adresgegevens vermelden!

Korte metten. De Zaanse liquidaties (1940-1945)
148 pagina’s
€17,95
ISBN 9789402116397
   

Korte metten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *