Tegen alles? Stem POV

Ha, een verkiezingsfolder van de Partij voor Ouderen en Veiligheid op de deurmat. Met vier molentjes, de Nederlandse vlag, 44 woorden de POV duidelijk maakt waar ze voor is en het dubbele aantal om te verwoorden waar ‘wij’ allemaal tegen stemden. Wie die ‘wij’ zijn is overigens niet helemaal duidelijk. Tot nu toe heeft de POV in de gemeenteraad slechts één stemgerechtigde (al dacht Harrie van der Laan daar heel anders over). Laten we het er op houden dat POV-raadslid Ton Brekelmans alleen voor zichzelf spreekt. Bijvoorbeeld daar waar deze kroegbaas laat weten overlast gevende drankverslaafden te willen ‘aanpakken’. Klinkt toch een beetje als de kiloknaller die ageert tegen de bio-industrie.

Ander citaatje uit de folder, als POV-bewijs van permanent nee zeggen: “De Partij voor Ouderen en Veiligheid is de enige partij die de afgelopen vier jaar consequent tegen de kadernota’s en begrotingen heeft gestemd.” Lijkt me wel iets om trots op te zijn, elk half jaar tegen alle B&W-plannen stemmen. Zaanstad wordt op slag onbestuurbaar en onder curatele gesteld wanneer een raadsmeerderheid de POV navolgt, maar als fervente tegenstemmer kan dat de POV uiteraard niet boeien. En weliswaar diende de POV zelden moties en amendementen in om te komen tot een alternatief beleid, maar de partij heeft wel weer even de kont tegen de krib gegooid. Elke zes maanden opnieuw. Zowel tijdens het kaderdebat in het voorjaar als bij de begrotingsbehandeling in het najaar. En natuurlijk bij heel veel stemmingen over andere zaken daar tussendoor. 

Bent u ook overal tegen, al weet u niet hoe het anders moet? Stem POV. Succes gegarandeerd (tot 20 maart).

Tegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *