VVD tapt gratis bier

Gisteren een analyse van de POV-verkiezingsfolder, vandaag die van de Zaanstedelijke VVD. Want die kunnen er ook wat van.

Herinnert u zich nog Mark Rutte, de man die alle werkenden in Nederland €1000,- euro beloofde. Hij werd vervolgens de vaderlandse opperbaas en betaalde nooit uit. De verkiezingsoverwinning was toen echter al binnen, dus what the hack

Rutte bezocht een paar weken geleden Zaanstad en fluisterde toen het plaatselijk campagneteam in de oren dat ze hier ook zoiets moesten doen. Aangezien het geen dovemans oren waren, gingen de Zaanse liberalen helemaal los. “Lagere belastingen”, roept de voorkant van hun nieuwe flyer. Met daaronder, voor de dummies onder ons, een foto van – ik heb het even nageteld – €1688,- aan bankbiljetten en euromunten. Aan de achterkant wordt die fantastische belastingverlaging iets genuanceerd, maar toch: “Verlaging belastingen met €50,- per huishouden”, klinkt ook best aantrekkelijk. Een snelle rekensom leert dat dat Zaanstad drie miljoen (€3.000.000,-) gaat kosten. Per jaar.

En daar blijft het niet bij. De VVD heeft iets met dat bedrag. “€3 miljoen investeren in sport voor iedereen”, lonkt de folder even later. En als het aan de VVD ligt gaat de OZB-verhoging ook al niet door. In 2015. En in 2016. Dat de toeristenbelasting eveneens verdwijnt – een andere Zaanse VVD-wens – heeft de flyer niet eens gehaald, maar alles bij elkaar optellend kan het niet anders of de partij heeft ergens een enorme goudschat ontdekt die ze graag met ons deelt.

Voor de liefhebbers van piramidespelen en balletje-balletje: stem VVD. Gratis geld wordt dan uw deel. Tot 19 maart.

Voor alle andere fantasten: maak hier uw eigen VVD-poster.

VVD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *