PvdA: ‘Think local, act global’

In de huis-aan-huiskrant Zaans Stadsblad mochten de politieke partijen gisteren reageren op de stelling ‘Landelijke politieke trends domineren de lokale gemeenteraadsverkiezingen’. De reacties waren voorspelbaar. De lokale partijen vonden vooral dat nationale thema’s de stembusstrijd domineerden. De landelijke partijen, de ChristenUnie en SP uitgezonderd, beklemtoonden daarentegen dat in Zaanstad met name plaatselijke issues in de schijnwerpers stonden bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Opvallend was de reactie van PvdA-woordvoerder Songül Mutluer op de stelling dat landelijke trends de lokale verkiezingen beheersen. “Helaas is dit voor een deel waar”, antwoordde ze. Dat was eerlijk. En dat was raar. Want wie haalde de ‘lokale’ PvdA deze weken al niet naar Zaanstad?

Nou, PvdA-Tweede-Kamerlid Tanja Jadnanansing bijvoorbeeld. Geen spatje Zaans te herkennen aan deze dame. Gisteren kwamen PvdA-staatssecretaris Wilma Mansveld en PvdA-Eurolijsttrekker Paul Tang naar Zaandam. Ook daar zit weinig Zaans bloed bij. Eind november ging PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt met de roos in de hand van Wormerveerse deur tot deur. Dat is ook niet echt uw buurman. Het wachten is nu alleen nog op Diederik Samsom, zoals bekend eveneens een echte lokalo.

Wat zou Songül bedoelen met het woordje ‘helaas’?

PvdA 

0 gedachten over “PvdA: ‘Think local, act global’”

  1. Kom, dacht Erik na kritiek uit meerdere hoeken, laat ik ook eens een linkse partij een veegje uit de pan geven. Zodat de kritiek móet verstommen. #actlikegod

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *