Posterplakken Op Vuilnisbakken (POV)

De Partij voor Ouderen en Veiligheid is nogal van de handhaving. Het is daarom een tikje, laten we zeggen, vreemd dat uitgerekend de POV de hele stad heeft volgeplakt met verkiezingsposters van eigen maaksel. Niet alleen op de daartoe ingerichte verkiezingsborden, maar ook op meterkasten, papierbakken en wat al niet voorhanden is, zoals al eerder werd gesignaleerd.

Gelukkig heeft burgemeester Faber het POV-verkiezingsprogramma er even bijgepakt. Waarin ze onder meer de volgende wijsheden las: “De openbare ruimte dient schoon en aantrekkelijk te zijn. Betere handhaving van de openbare orde en regelgeving is een noodzaak voor een veiliger Zaanstad. Er dient strenger opgetreden te worden tegen relschoppers en veelplegers. Schade veroorzaakt door relschoppers moeten [sic] op de daders worden verhaald. Een lik op stuk beleid is een manier om verdere overlast te voorkomen.”

Goede ideeën, moet Geke Faber hebben gedacht. Waarna ze de afdeling Handhaving onmiddellijk opdracht gaf om de POV een briefje te sturen. Met als inhoud: haal binnen 24 uur alle posters weg van de plekken waar ze niet thuishoren. Wat er na dat kwartaal nog hangt wordt door de gemeente verwijderd. Op kosten van de POV. Lik op stuk voor veelplegers, wat wilt u nog meer?

Waar de POV in vier jaar tijd geen enkel idee uit het eigen verkiezingsprogramma wist te verzilveren, lukt dat nu opeens binnen 24 uur. Dat lijkt me een compliment waard. Heerlijk dat dankzij de POV Zaanstad in één etmaal ‘schoon en aantrekkelijk’ wordt.

Update (10-3-2014): Te oordelen aan de posters op de afvalcontainers in het Vissershop laat de POV zich weinig gelegen liggen aan de verwijderoekaze van Zaanstad. 

Poster

0 gedachten over “Posterplakken Op Vuilnisbakken (POV)”

 1. Kom, dacht Erik, ik doe ook eens een poging tot gedachtenlezen; “Goede ideeën, moet Geke Faber hebben gedacht. “. Maar nogmaals, hoe gelijk je ook hebt met een artikel als dit, afgeven en belachelijk maken en in een hoek drijven van andere partijen is een teken van zwakte. Dat jij daar aan meedoet is gewoon niet voor te stellen. Is dit Rosa’s, euhh.. sorry..ROSA’s bestrijdingspolitiek? Is toch niet normaal joh, om een politiek van haat en nijd te belijden. En dan weer met een uitgestreken smoelwerk vooraan bij een oorlogsherdenkingsmonumentje staan, en preken voor een tolerante samenleving.

  1. Ik snap dat je het moeilijk kunt vatten, Barend, maar ik schrijf niet namens ROSA. Noch namens de badmintonvereniging, de Vereniging tegen Kwakzalverij of wat dan ook. Maar wees gerust, vanaf eind deze maand ga ik de hoeveelheid blogs drastisch verminderen. Hoe jij niet meer dagelijks je bloeddruk te laten controleren.

   1. Erik, je kan bloggen “op persoonlijke titel” of hoe je dat ook wil noemen. Maar je zit zelf bij ROSA én je blogt over scheve zaken bij andere partijen. Klopt niet helemaal. Teken van zwakte. Waaruit blijkt dat misschien juist jij je bloeddruk dagelijks (onafhankelijk) moet laten controleren.

    1. Ik ontken ook niet dat ik lid ben van ROSA (en de VPRO en…), maar dat maakt zelfstandig denken nog niet onmogelijk. Waarvan ben jij eigenlijk lid, Barend?

 2. Lid van Per Saldo, FNV, en een havenblaadje. Linkser dan jij vermoed; wortels liggen in de CPN, PvdA en QSC. Ik ben zo een die uit paticipatiegevoel met minder PGB geen moeite zou hebben. Maar als Friso in London de best mogelijke zorg kan krijgen, wil ik dat voor mijn kind ook. Óf, zodra zorgmanagers al ginnegappend zeggen dat je SP moet stemmen als je niet wil dat er aan de PGB getornd wordt(wat een vreemde manier van keuzes maken is), maar diezelfde zorgmanagers gaan meerdere keren per jaar op vakantie of bezitten grote huizen. Dan klopt er iets niet. Zo ook dat je iemand die gediscrimineerd is te woord staat en helpt, en hetvolgende moment een ander om zijn opvattingen belachelijk maakt of zijn zwakheden benadrukt. Dat klopt ook niet. Zo plaatst iemand op Twitter een foto van de voormalige synagoge op de gracht met de tekst “ik zou graag zien dat dit een sociale functie krijgt”, en vervolgens op Twitter een hele reeks maken waarin anderen belachelijk gemaakt worden. Dat klopt toch niet? Noem het “in de war”, maak het belachelijk, neem me niet serieus . Maar kloppen doet het niet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *