Bieb-directeur met gemengde gevoelens

Het Zaanstedelijk college van B&W presenteerde het vorige week als een kadootje: de Bieb kreeg er zomaar €90.000,- bij. Toch aardig, na die enorme bezuinigingswoede van de afgelopen jaren. En nee, de timing van het presentje had niets te maken met de aanstaande verkiezingen.

Jammer alleen dat Bieb-directeur Marga Rosier een paar nuances aanbracht bij de enthousiaste gemeentelijke berichtgeving. Ze heeft gemengde gevoelens. Niet voor het eerst moet ze personeel ontslaan. Ze moet twee leeszalen sluiten. En ze moet verder met €790.000,- minder subsidie. Dat maakt die fooi van €90.000,- opeens heel zuur.

Akkoord, er blijven in Zaanstad twee bibliotheekfilialen over, waar dat eerst maar één dreigde te worden. En de korting zou aanvankelijk een miljoen bedragen. Maar nog niet eens heel lang geleden had Zaanstad zeven filialen. En zometeen dus nog slechts twee, in het uiterste noorden en het uiterste zuiden van de stad. Klaar ben je als Zaandijker of Westzaner.

Denk op 19 maart eens terug aan het ZOG-raadslid dat in 2010 nog optrad als belangenbehartigster van de uitleenboeken, maar daar als wethouder op slag afstand van nam. Over een dikke week mag u wederom op haar stemmen. Mág, het hoeft niet.

leny      

0 gedachten over “Bieb-directeur met gemengde gevoelens”

    1. Het spijt me, maar ik heb geen enkele invloed op het aan- of afmelden. Wellicht moet u een nieuwe poging ondernemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *