Plakkers Op Vuilnisbakken (2)

Edwin Broekhuizen twitterde woensdag dat een aantal van de wildgeplakte POV-posters was verwijderd uit het Zaanse straatbeeld. Door de gemeente of door de Partij voor Ouderen en Veiligheid zelf, vroeg hij zich af. Ik gok op de eerste. Hetgeen betekent dat de schoonmaakrekening belandt bij het POV-hoofdkantoor in de Zaandamse Herderstraat 2.

Dat de gemeente de schoonmaakborstel ter hand heeft genomen leid ik af uit de POV-verkiezingsposters die nog altijd de stad sieren. Overvloedig, zo niet overdadig op sommige verkiezingsborden en iets minder, maar nog wel aanwezig, op allerlei plekken waar het niet mag. Ze zijn blijkbaar over het hoofd gezien door de gemeentelijke schoonmaakdienst. Op zich geen ramp, ware het niet dat de POV law and order hoog in het vaandel heeft staan.

Een extra schoonmaakronde kan dan ook geen kwaad, zoals de op 13 maart gemaakte foto’s laten zien. 

Conradstraat

POV-verkiezingsprogramma 2014-2018: “De openbare ruimte dient schoon en aantrekkelijk te zijn.”

Vissershop 1

POV-verkiezingsprogramma 2014-2018: “Betere handhaving van de openbare orde en regelgeving is een noodzaak voor een veiliger Zaanstad.”

Vissershop 2

POV-verkiezingsprogramma 2014-2018: “Er dient strenger opgetreden te worden tegen relschoppers en veelplegers. Een lik op stuk beleid is een manier om verdere overlast te voorkomen.”

0 gedachten over “Plakkers Op Vuilnisbakken (2)”

 1. Hoi Erik,
  even wat anders, en niet om vervelend te doen maar hoe zit het nu jij op ROSA’s verkiezingslijst staat. Mocht er in de gemeenteraad gestemd worden over wel of niet verdere subsidiëring van het antidiscriminatiebureau. Heb jij/ROSA dan niet te maken met belangenverstrengeling? Is toch eigenlijk een beetje vergelijkbaar met DZ’s AED’s, of niet? Nogmaals, een normale vraag.

  1. Hoi Barend,
   In de acht jaar dat ik in de raad zat kwamen er wel eens zaken voorbij die raakten aan mijn werk. De oplossing was vrij simpel: daar voerde ik niet het woord over en daar stemde ik ook niet over. Onthouding van stemming is in zulke situaties conform de Gemeentewet. Dat deden (en doen) overigens vrijwel alle raadsleden als het te dicht bij hun persoonlijk of bedrijfsmatig ‘belang’ komt.

   1. Ja oké. Ik heb al eens eerder artikelen gelezen waarbij ik me kan voorstellen dat iets te dicht bij persoonlijk of bedrijfsmatig belang komt. Kan me ook voorstellen dat dat sneller dichtbij komt zodra je in de lokale politiek zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *