Zaanstad subsidieert commercieel festival

Zaanstad krijgt een volwassen festival. Met popmuziek, kunst, eten en drinken. En nog veel meer. Op het Hembrugterrein, het mooiste stukje grond van Zaandam. En het is nog meerdaags ook, want 5 en 6 juli aanstaande. Dat is goed nieuws in deze cultureel schrale tijden. En als het een beetje meezit, komt dat festival nog jaarlijks terug ook. Wat wil je nog meer?

Nou, afgezien van de hoop dat de buren van het Hembrugterrein niet te veel geluidsoverlast ondervinden, graag een antwoord op een vraag. Waarvoor de aanleiding ligt in dit citaat uit Dagblad Zaanstreek: “Op dit podium wordt ook een koppeling gemaakt met lokaal talent; een wens van subsidieverstrekker Zaanstad.” Ik worstel namelijk een beetje met het woord subsidieverstrekker in combinatie met Zaanstad.

Toen een jaar of vijf geleden de gemeenteraad de wens uitsprak dat B&W van Zaanstad moest zorgen voor een multicultureel festival was een van de tegenwerpingen dat daar geen geld voor was. Toen de gemeenteraad een paar maanden geleden vastlegde dat Zaanstad zich moest kandideren voor de organisatie van Roze Zaterdag sputterde het college tegen: dat zou namelijk flink wat subsidie kosten. En nu is er plotseling de mededeling dat Zaanstad subsidie verstrekt aan Halte Hembrug.

In de wetenschap dat dit -ongetwijfeld leuke- festival wordt georganiseerd door twee commerciële jongens (Per Meijer alias DJ Per en Peter Sikkes) luidt de vraag: waarom is er nu opeens wel subsidie beschikbaar? Subvraag: om hoeveel geld gaat het?

Halte Hembrug Halte Hembrug      

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *