Nico’s veer in eigen bilnaad

Nico van den Broek mag sinds jaar en dag elke week een ellenlang en tamelijk warrig stuk schrijven in huis-aan-huisblad De Zaankanter. Nog dezelfde woensdag wordt het ook geplaatst op de website Dichtbij.nl. Het is mijns inziens een van de betere bewijzen dat de regionale journalistiek er belabberd aan toe is.

Nico schrijft bijna wekelijks dat hij weer gelijk heeft gekregen. Weliswaar is dat aantoonbare onzin, maar wanneer je het vaak genoeg herhaalt wordt het wellicht ooit toch waar. Verder heeft Nico de afgelopen paar jaar de Partij voor de Ouderen en Veiligheid en Democratisch Zaanstad consequent gepromoot. Een onafhankelijke blik kun je hem dan ook niet verwijten. En omdat Nico het woord ‘bescheidenheid’ ook al niet kent, wil hij ook deze week graag zijn gelijk halen. Aangezien geen weldenkend mens hem dat geeft, doet hij dat dus maar zelf.

Nico schrijft namelijk de verkiezingsuitslag van 19 maart op zijn conto. In Nico’s woorden: “Mijn artikelen hebben de ogen van veel kiezers geopend.” Sterker: ” De vele absurditeiten van onze ambtenaren en gemeentelijke bestuurders zijn aan het daglicht gesteld.” (Excuses voor de kromtaal.) Nog niet genoeg zelfstreling? Sluiten we af met deze: “Mijn informatie heeft ongetwijfeld bijgedragen tot afwijzing van het burgeronvriendelijke beleid.” U bent nog stééds niet overtuigd van Nico’s genialiteit? Dan is hier het definitieve slotakkoord: “Ik ben verheugd te hebben bijgedragen aan deze duidelijke uitspraak van de Zaanstedelingen.” Nico is blij met en trots op zichzelf. Aldus onze schrijvende wc-eend.

Nico is een ziener. Een visionair. Een invloedrijk man. En de peetvader van de onderbuik. Samenvattend: Nico is een blaaskaak van ongeëvenaarde proporties. Waarbij overigens opvalt dat deze zelfbenoemd politiek commentator nog altijd niet weet hoe je D66 (‘D’66’) en GroenLinks (‘Groen Links’) schrijft.  

Enfin, wie wil meegenieten van Nico’s gezwollen ego kan zich hier vervoegen: http://www.dichtbij.nl/zaanstreek/regio/artikel/3441287/zaans-peil-pas-op-voor-stuiptrekkingen-als-gevolg-van-verkiezingsuitslag.aspx. Geniet er van. En denk nog eens aan hem terug wanneer hij het komend jaar de onvermijdelijke blunders en leugens van DZ en POV probeert recht te breien. 

BRoek

Hele grote broek

 

0 gedachten over “Nico’s veer in eigen bilnaad”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *