Wie imiteert Geert?

De gastvrouw werd vijftig en had ter viering een half Zandvoorts strandpaviljoen afgehuurd. De zon scheen, de drank stroomde en met het buffet was ook niets mis. De jarige hield een korte toespraak. Er was zelfs bezoek gekomen uit Frankrijk, België en Friesland, vertelde ze blij. ‘En uit Marokko’, lachte een meisje dat overduidelijk haar wortels had ten zuiden van de Middellandse Zee. Een andere gast kende de actualiteit en riep met een grote grijns ‘Meer, meer, meer!’. De yell werd overgenomen door een paar andere feestgangers.
Een van de aanwezige gastvrouwvrienden was Erik van Muiswinkel. Ook wel bekend als cabaretier, zanger en acteur in programma’s als Kopspijkers en Ook dat nog!. Als Hoofdpiet in het Sinterklaasjournaal en als begenadigd imitator van Willem van Hanegem en PSV-voorzitter Harry van Raaij. Maar wellicht nog het meest in het collectieve geheugen gegrift is zijn persiflage op het racistische onzin uitkramende CD-Kamerlid Hans Janmaat. Toen ik hem daar zag zitten tussen dat Franse, Belgische, Nederlandse en Marokkaanse feestgezelschap schoot het opeens door me heen: zou Van Muiswinkel ook een vernietigende Wilders-imitatie in huis hebben?

Janmaat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *