Ernstig verdwaald: Martin Bosma

Het geniet geen brede bekendheid, maar de PVV-leiding is grotendeels Zaans gefundeerd. Ook zonder de geboren Zaankanter annex kopstoter Marcial Hernandez, die anderhalf jaar geleden boos de Tweede-Kamerfractie verliet, kan Geert Wilders rekenen op mensen die opgroeiden onder de rook van Forbo. Sterker, hij vormt samen met Fleur Agema (ooit Wormerveer/Assendelft) en Martin Bosma (Oost-Knollendam) het Politbureau, waar de gewichtige PVV-beslissingen vallen.

In Het Parool mocht Bosma zaterdag als vanouds polariseren en provoceren. Hij erkende nog net uit de Zaanstreek te komen, ‘maar ik heb mijn leven gebeterd en ben in Amsterdam gaan wonen’. Suggereerde dat ‘progressief Nederland’ de condities wil creëren voor een nieuwe Holocaust. Praatte de Zuid-Afrikaanse apartheid goed. En pleitte voor betere wegen tussen Judea en Samaria, want ‘dan kun je sneller van de ene nederzetting naar de andere’.

Je zou bijna vergeten dat deze PVV-ideoloog annex politieke brandstichter ruim tien jaar geleden nog directeur was van de multiculturele radiozender Colorful Radio. Zijn zelfbenoemde doelgroepen: Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen en Nederlanders. Anno 2014 tellen voor Bosma alleen nog de laatsten (en, vooruit, de joodse Israëli’s).

Arme man. Verdwaald in  zowel een extreemrechtse sekte als in zijn eigen hoofd.

PVV

0 gedachten over “Ernstig verdwaald: Martin Bosma”

  1. Volgens N v d Broek begroeten VVD ers elkaar met kameraad of dit gepaard gaat met opgeheven arm en gebalde vuist weet ik niet Hier schijnt Guido v d.Veen de Voorz. een aanvang mee genomen te hebben Eric waar gaan we heen in dit land alles gaat op zijn kop

  2. Ach weet je, vaak wordt de PVV bestempeld alszijnde extreemrechts of heel snel in verband gebracht met bijvoorbeeld een Hitler. Als Wilders Twittert: “Teeven is de linksbinnen van de PvdA”, Twitter jij daar als een hitserige hond populistisch; “en Wilders is de nieuwe extreemrechtsbuiten van de ned. Politiek” overheen. Het lijkt wel een wedstrijd; wie de ander nóg harder weet te beschimpen zal winnaar(?) zijn!
    Maar begrijp me goed, dat geldt ook voor een Wilders hoor. Ondertussen verlies jij/links de goodwil op de werkvloer omdat je ook hard en extreem schreeuwt en “geen oog hebben voor..” en wint juist de PVV.

    Ik ga zelf voor een: “Het leidde soms tot stevige debatten. Maar standaard was na tien minuten de vrede weer getekend en brak de lach door. Relativering hoorde er namelijk ook bij.”, uit je vorige artikel over de heer Kroesen. Dat vind ik fantastisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *