Likkebaardend lekkere Gouden Tent

De naam van de zaak is niet je dat. Hun flyer rammelt (“U bepaalt wat u betaald.”). En dat het interieur niet is ingericht door Piet Boon of Jan des Bouvrie is een understatement. Maar allemachtig, wat hebben ze een lekkere dingen bij de Gouden Tent. Deze afhaalzaak zit sinds een tijdje op de hoek van de Botenmakersstraat en de Westzijde in Zaandam. En hoewel het niet mijn gewoonte is om reclame te maken voor de middenstand, maak ik een uitzondering voor de Gouden Tent. 

Het Parool wijdde een tijdje terug al eens een lovend artikel aan hun broodje Liefde. Weliswaar afkomstig uit een van de Amsterdamse filialen, maar die in Zaandam is minstens zo lekker. Een saladebar heet de Gouden Tent te zijn, maar het is veel meer. Je kunt er allerlei heerlijkheden vinden uit de Perzische en mediterrane keuken, van diverse soorten humus en falafel tot warme maaltijden, feta- en andere salades. En niet te vergeten fantastische linzensoep. Alles vegetarisch, alles zelfgemaakt, alles vers. En bovendien geserveerd met een innemende glimlach en een vanzelfsprekende hulpvaardigheid waar je in de horeca nog wel eens naar moet zoeken.

(Tot zover deze infomercial.)

Gouden tent

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *