Europees getweet

In de reeks herhaalde maar vergeefse pogingen om de wereld op te voeden, vond ik het vorige week donderdag tijd voor een Europese stemverklaring. Via Twitter.

@Eriksgaap: “Al was het maar om Geert Wilders en zijn ebolamaatjes te pesten. Ik heb mijn stem uitgebracht op @judithineuropa.”

@judithineuropa: “Ik ben vereerd. RT @eriksgaap: Al was het maar om Geert Wilders en zijn ebolamaatjes te pesten. Ik heb mijn stem uitgebracht op @judithineuropa.”

@raufvaugel: “@judithineuropa @eriksgaap Op jezelf stemmen zegt veel…”

@Eriksgaap: “@raufvaugel  Je kent het begrip ‘citaat’?”

@raufvaugel: “@Eriksgaap wie citeer je?”

@Eriksgaap: “@raufvaugel Niet ik citeerde, maar @judithineuropa, op wie jij reageerde.”

@raufvaugel: “@Eriksgaap tja mensen die op zichzelf stemmen zijn fout, de kiem van graaien zit er dan al, ze zit er voor zichzelf dus.”

@Eriksgaap: “@raufvaugel Zucht. @judithineuropa citeerde mij, niet zichzelf. Enfin, sterkte met de tekstanalyse verder.”

@raufvaugel: “@Eriksgaap ok ff verkeerd begrepen maakt niet uit.”

Ik ben bang dat vorige week heel veel mensen heel veel Europese politici verkeerd hebben begrepen. En misschien wel vice versa. Laten we over vijf jaar maar een nieuwe poging doen om alle misverstanden op te lossen. Al dan niet via @europarlement.

Twitter

 

0 gedachten over “Europees getweet”

  1. Dus “al was het om te pesten”, noem jij een poging om op te voeden? Als we allemaal zo zouden acteren, dan wordt het hielegaar een zootje. Want mijn idee is dat met goede tegenargumenten een mens eerder van plan is om te luisteren naar een andere kant van een verhaal, dan dat men elkaar afzeikt. Komt nog bij dat “poging om de wereld op te voeden” impliceert dat je denkt dat jij het enige juiste wereldbeeld voor ogen heeft. En dat blijkbaar een ander ook op wil leggen! #doetmedenkenaaneensekteofzoiets. Of heb ook ik dat totaal verkeerd begrepen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *