Doe eens Blaas

De Volkskrant had er vijf sterren voor over. Het Parool ook. En NRC Handelsblad eveneens. De belofte was er dus. En nog dichtbij huis ook. De theatervoorstelling ‘Blaas’ -want daarover gaat dit stukje- is namelijk neergestreken op het Zaandamse Hembrugterrein. In een van de oude, inmiddels deels opgeknapte hallen waaraan dit gebied rijk is.

Boukje Schweigman heeft een voorstelling gemaakt die eigenlijk niet is uit te leggen. Iets met de binnen- en buitenwereld, met licht en donker en met gigantische opblaasbare objecten die het publiek opslokken. Klinkt dat abstract? Is het ook. Maar het is geen enkele belemmering om voluit te genieten, in de wetenschap dat anderhalf uur lang bijna alle zintuigen worden geprikkeld. Hier een korte impressie. Vergeef Schweigman dat ze het Hembrugterrein in Amsterdam situeert. En koop een kaartje voor deze bijzondere voorstelling. Het kan nog tot en met 22 juni.

Veel plezier.

Blaas

0 gedachten over “Doe eens Blaas”

  1. Boukje dus….ach, hoewel ik niet heen ga, naar blaas wel te verstaan en ik vind dat het mijn tijd nog niet is, leer ik zo nog wat bij over kunst en cultuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *