Oranje stoel voor voetbalgevoel

De man in het restaurant had een stoel op zijn hoofd. Hij probeerde te kijken alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Dat lukte matig; er school onrust in zijn ogen. Aandacht was leuk, maar de meewarige blik van een vol eethuis was andere koek. Bijkomende handicap was dat de stoel steeds verschoof. Om de paar seconden moest de man een corrigerend duwtje naar links of rechts geven.

De kleur oranje voerde de boventoon in het restaurant. Maar het oranje van de stoel sloeg alles. Wellicht had de eigenaar het gestoffeerde meubeltje van Marktplaats of de kamer van zijn dochter gehaald. De vriendenafspraak was ongetwijfeld dat ze chauvinistisch-uitbundig gekleed uit eten zouden gaan. Die stoelhoed had hem grappig geleken. Bleek dat de anderen zich er vanaf hadden gemaakt met een oranje t-shirt of een rood-wit-blauw sjaaltje. Had hij zich voor niets uitgesloofd.

Dit was eens, maar nooit meer, straalde de man met de minuut meer uit. Hij had nog beter een juichpak kunnen aantrekken. Liep hij minder voor gek dan nu.

Hopelijk verloor Nederland zondag van Mexico. Kon hij tenminste weer gewoon over straat.

stoel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *