Over zwarte katten en oranje wanen

Dat profvoetbal kan leiden tot wangedrag is geen nieuws. Luis Suarez is er een berucht voorbeeld van. Het leidt bij sommigen echter ook tot waangedrag. Zo verklaarde banketbakker Dennis Kaskes uit Wormer vandaag in treinblaadje Spits dat hij iedere wedstrijd van het Nederlands elftal met hetzelfde shirt voor de buis zit. Bijgeloof, weet je wel. “Het is een wit shirt met oranje strepen. Nou ja, wit… Zolang we winnen, was ik het shirt niet en met al dat gejuich vliegt er nogal eens iets overheen.” Voorlopig hoef ik geen etenswaren van bakkerij Kaskes.

Het kan echter nog gekker. In diezelfde Spits wordt ook een andere Zaankanter aan het woord gelaten, Jerry Willemsen. Die ‘is er nog altijd heilig van overtuigd dat het zijn schuld is dat Nederland in 1998 de finale van het WK niet haalde’. Want: “Tijdens dat hele toernooi zat ik in Spanje. De wedstrijden keek ik in kroegen, met telkens een peseta-muntje in mijn zak. De kwartfinale tegen Argentinië moest ik helaas op het vliegveld kijken. Toen Dennis Bergkamp die fantastische goal maakte, ging ik volledig uit mijn dak. Het muntstukje vloog daarbij uit mijn zak. Ik ben in blinde paniek die gate door gerend, maar kon het nergens meer vinden. Om mij heen zaten allemaal woedende Argentijnen. Ik verdenk ze er nog steeds van dat één van hen dat muntje heeft opgeraapt. In ieder geval ging de wedstrijd erna, zonder wonderpeseta, dus wel verkeerd. Brazilië schakelde ons met penalty’s uit.”

Mocht u Jerry Willemsen uit Zaandam tegenkomen; houd afstand en maak geen oogcontact. Met een beetje geluk komt u ongeschonden weg.

bijgeloof 

0 gedachten over “Over zwarte katten en oranje wanen”

  1. Tjonge Erik. Waar slaat dit op zeg. Kaskes zegt dat ie dat shirt alleen draagt tijdens de wedstrijd, en Jerry Willemsen heeft misschien zelf een neurotisch probleempje en jij doet alsof hij als een Bokito agressief door het leven gaat! Kom kom, wat zegt dit over je meningsvorming bij andere artikelen; kruiwagen zout bij jouw “feitjes”?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *