Borsten en wat er mee te doen

Borsten zijn het beste bewijs dat de meeste mannen zich wel degelijk op twee dingen tegelijk kunnen concentreren. Wellicht bleef die bijna terloops gemaakte opmerking daarom zo in mijn achterhoofd hangen. De mededeling dat een oud-collega zich op chirurgische wijze een grotere cup had laten aanmeten. Of eigenlijk vooral de reactie op mijn vraag naar het waarom. Het antwoord: haar moeder had ook een borstvergroting genomen. En haar grootmoeder. Daarom.
Op dit moment is de Stichting voor vrouwen met Siliconenimplantaties verwikkeld in een juridische strijd om de behandeling met borstimplantaten stil te leggen. Die operatieve ingreep zou namelijk leiden tot fysieke malheur. Het is voor de SvS reden om een verbod te eisen. In ieder geval totdat er bewijs is dat het ook veilig kan.
Zolang er siliconen in vrouwenlichamen worden verwerkt is er discussie over de voor- en nadelen. Daaraan zal ook deze rechtszaak geen einde maken. Ik heb zo’n idee dat de eventuele dochter van mijn voormalige collega zich over een paar decennia eveneens bij een kosmetische kliniek meldt. Lijkt me best een nieuwsbericht waard; vier opeenvolgende generaties met een borstvergroting.

borst

0 gedachten over “Borsten en wat er mee te doen”

 1. Persoonlijk vind ik dat bij het weten van borstimplantaten, de borsten juist minder aantrekkelijk geworden zijn. Dit vanwege het fysieke gevaar waardoor het alles “er niet mooier” op wordt. Dat het een (oud)-collega betreft die om een bedenkelijke reden aangeeft ook een borstvergroting ondergaan te hebben, stemt mij somber over het aanwezige intellect bij de hoger opgeleiden. (Maar ergens wist ik dat al ivm de DKTP-prik van onze dochter en de hersenbeschadiging die daarop volgde. Laat staan de ontkenning van alle doktoren naderhand.)
  Wat mij in deze steekt is dat zowel jij als je politieke mede-/tegenstanders vaak alles ontziend moddergooien en niet bereidt zijn tot enige twijfel over je eigen standpunten, of eens indenken in een ander. Hoe ga jij trouwens om met die Isis-demonstratie laatst in denhaag?

  1. Van implantaat-borsten via de DKTP-prik naar een ISIS-demonstratie gaat mij te snel.
   Ik lees graag verder welke verbanden en overeenkomsten er zijn.

   Nieuwsgierige groet,

   1. Haha, Rob. Ik ging ook snel, maar ik bedoel eigenlijk dat intellect niet garant staat voor rationeel denken of beslissingen maken. Intellect heet pas echt intellect als diegene ook in staat is om fouten toe te geven, je mening aan te kunnen passen en iets ook eens van een andere kant bekijken. Verder vraag ik mij gewoon af hoe Eric zelf omgaat met bijv. zo’n demonstratie als in Den Haag. Lijkt mij interessant ivm zijn ADB-werk, zijn wo2-boekjes en misschien zijn ideëen over immigratie.

  2. Drie internetloze vakantieweken in het buitenland maken dat ik me niet heb verdiept in ISIS- of andere demonstraties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *