Van Alkmaar Zaanstreek-Combinatie naar ?

In 1967 fuseerden de profclubs Alkmaar ’54 en FC Zaanstreek. Omdat het samensmelten van die twee verenigingsnamen geen lekker klinkend resultaat gaf, viel de keuze op Alkmaar Zaanstreek-Combinatie. Bij nader inzien was ook die naam te lang. De Combinatie verdween daarom  uit beeld. Er kwam wel iets voor terug, een verwijzing naar het oprichtingsjaar.

AZ’67 hield stand tot 1986. Conform de theorie dat het elke twee decennia tijd is voor wat nieuws vond het bestuur dat een jaartal voortaan overbodig was. AZ bleef over (door fans vertaald als ‘Altijd Zichzelf’, door vijanden als ‘Achterlijk Zooitje’).

Een kleine twintig jaar later ontstond er knallende ruzie tussen de voetballers en het Alkmaarse college van B&W. Een deel van de AZ-inboedel verdwijnt daarom uit de kaasstad en verhuist binnenkort naar Wijdewormer. Wellicht is de wrevel zo groot dat nu ook de A de clubnaam verlaat. Van Basten en de zijnen gaan dan voortaan door het leven als Z.

Ik schat dat het nog een paar jaar duurt voor ze ontdekken dat Wijdewormer niet in de Zaanstreek, maar in Waterland ligt. Waarna ook de Z kan worden geschrapt.

Iemand al een idee voor een nieuwe clubnaam?

AZ

0 gedachten over “Van Alkmaar Zaanstreek-Combinatie naar ?”

  1. Wijdewormer ligt deels in de Zaanstreek. Het zuidelijke puntje behoort wel degelijk tot de Zaanstreek. Omdat het in een Zaanse gemeente ligt maken vele idd de fout dat het er geheel bij hoort. Voor het gemak zou ik dat ook zeggen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *