Plastic, en de kunst van het doorverwijzen

Omdat een beter milieu bij jezelf schijnt te beginnen, gaat ons overtollig plastic in een daarvoor bestemde container. Die ligt echter een paar kilometer verderop, reden om op de gemeentelijke website te zoeken naar een nabijer gelegen exemplaar. Helaas, de kostbare siteverbouwing ten spijt heeft Zaanstad geen ruimte gemaakt voor een adequaat afvalhoofdstuk. We moesten het doen met een verwijzing naar de site van afvalinzamelaar HVC. Die op zijn beurt ook geen vindplaatsen van plasticcontainers vermeldde.

Na HVC via het contactformulier te hebben gevraagd waar de Zaanstedelijke bakken staan kwam er een geautomatiseerde tegenvraag. Of we ons adres wilden invullen. Dat gedaan hebbende ontvingen we alsnog een antwoord: “De containers zijn te vinden bij supermarkten en winkelcentra. Misschien niet bij uw supermarkt.” Enfin, na nog wat gemail ontvingen we eindelijk een lijst met vindplaatsen. Met daarbij de kanttekening: “Helaas wel wat verouderd, dus het kan zijn dat er containers verplaatst of weggehaald zijn.”

Mocht u binnenkort iemand met een zak vol shampooflessen en yoghurtbekers ietwat verdwaasd langs de straten zien zwerven, bel dan niet het Leger des Heils. Ik ben het maar, zoekend naar de dichtstbijzijnde plasticbak.

Plastic

 

 

0 gedachten over “Plastic, en de kunst van het doorverwijzen”

 1. Hoi die Erik,

  Frankrijk is al veel verder met inzamelen en erg steng met controle. Ik spreek uit ervaring.
  Het kan doorslaan. GroenLinks valt daar weg.

  Maar voor jou: les 1.
  Nooit yochurt bekers bij de shampooflessen. Erger nog, nooit yochurtbekers bij plastic.
  Dan wordt je afval niet meegenomen en je hebt een aantekening.

  Sterkte met afvalscheiding

  Hartelijke groet,
  Rita

 2. Geen, helemaal geen plastic gebruiken vind ik nog mooier.

  Jammer dat de meeste producten in plastic verpakt zitten.
  De stomme plastic zakjes kunnen gewoon geweigerd worden.

  Duurzame groet,

 3. Ann-Tine Thijssen

  Alle plastic afvalbekers, flessen, dozen, ea verpakkingen goed schoonmaken en zo bij mij brengen. Wij recyclen bij scouting de watergeuzen alles tot gebruiksartikelen. Zo leren we de kids (7 tot 11) zinvol hergebruik van afval.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *