Best goed, die Typhoon

Toen we in 2011 de 25-ste editie organiseerden van de jaarlijkse fakkeloptocht tegen discriminatie stelde iemand voor om Typhoon uit te nodigen. Ik had nog nooit van die artiest gehoord en toen hij ook nog eens bleek te rappen haakte ik helemaal af. Pas na lang aandringen – Typhoon scheen populair te zijn onder jongeren en was bovendien zeer betaalbaar – ging ik overstag. Typhoon kwam naar Wormerveer, sprak en zong de driehonderd fakkeldragers bevlogen toe en betoonde zich een sociaal betrokken jongen.

Het ging hard met Typhoon. Hij won de ene na de andere cultuurprijs en mocht de koninklijke familie toezingen. Gisteravond kreeg hij de prestigieuze 3voor12 Award voor zijn laatste album, dat alom de hemel werd ingeprezen. Een meesterwerk was het, aldus de vaderlandse recensenten.

Afgelopen zondag trad Typhoon op tijdens Into the great wide open in Oost-Vlieland. Hij speelde alle binnen- en buitenlandse collega’s van het veld en bracht duizenden toehoorders in extase. Na afloop kon ik wat woorden met hem wisselen. Het deed me deugd te merken dat hij goede herinneringen bewaarde aan de bijeenkomst van drie jaar eerder in Wormerveer.

Ik vergat hem helaas één vraag te stellen: Typhoon, kom je nog eens terug naar de Zaanstreek?

Typhoon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *