Fleur Agema is best zielig

Toen Fleur Agema nog geen PVV-Kamerlid was, maar solo de Noord-Hollandse Provinciale Staten vervuilde, schreef de oud-Wormerveerse in een blog: “Beste Erik Schaap, ik vind jou een domme lul.” Aanleiding was een spottend stukje waarin ik refereerde aan haar Statenvragen en persbericht over het trekken van baantjes in zwembad De Watering. Tot haar afgrijzen gebeurde dat niet altijd in de lengte, maar soms ook in de breedte. Wie daar mee kon leven was dus een lidwoord.

Enfin, Fleur Agema promoveerde kort daarna naar de Tweede Kamer. Sindsdien mag Nederland via haar blog meegenieten van haar privéroerselen. Haar zoektocht naar een man, eerste zoen, verkering met ‘minder, minder’-roeper Léon de Jong, MS en allergieën; ze etaleert het schaamteloos. Fleur wil tegelijkertijd zielig, strijdbaar én sexy worden gevonden.

Toen Jeroen Pauw deze week de Sonja Barend Award won voor zijn vraaggesprek met Fleur was de geïnterviewde not amused. Pauw opereerde ‘onder de gordel’, want te kritisch. Een soort van geslachtsdeel was hij eigenlijk.

Ze had nog meer pech, schreef ze afgelopen week in een glossy. De kat van haar liefje was weggelopen, in Zaandam-Zuid. Best zielig eigenlijk. En ook een beetje lullig.

Fleur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *