Het incomplete CV van Harrie van der Laan (van de Leugenacademie)

Deze week haalden Democratisch Zaanstad en de Partij voor Ouderen en Veiligheid weer eens hard uit. De aanleiding: de aanpassing en uitbreiding van de Wormerveerse school De Toermalijn. Nu valt daarover genoeg te zeggen, want het heeft er alle schijn van dat diverse colleges daar steken lieten vallen. Opvallend is alleen wel dat uitgerekend POV-woordvoerder Harrie van der Laan openheid wil over dit dossier. Want of Harrie nou de aangewezen persoon is om via de rechter transparantie te eisen…

Raadsleden zijn verplicht om al hun functies door te geven aan de raadsgriffie, opdat die de verstrekte gegevens kan publiceren op de gemeentelijke website. Kwestie van openheid, van kunnen controleren of er geen belangenverstrengeling plaatsvindt. Eén Jos van Rey is meer dan genoeg in de lokale politiek, niet waar? Het rare is dat Harrie van der Laan op die webpagina van Zaanstad slechts twee functies vermeldt. Hij is ‘initiatiefnemer van dezaanonline.nl’ (een semi-nieuwssite waarop vooral de politieke vrienden van DZ en POV zich mogen uitleven) en ‘casemanager bij Bureau Vastgoed Onderzoek’. Beide functies zijn ‘onbezoldigd’, aldus Harrie.

Op zijn LinkedIn-pagina vermeldt raadslid Van der Laan echter iets geheel anders. Noch Zaanonline, noch Bureau Vastgoed Onderzoek is daar terug te vinden in zijn curriculum vitae. Om het nog verwarrender te maken publiceren zijn vrienden van Democratisch Zaanstad op 2 februari 2013 dat ‘Harrie van der Laan accountmanager van Bureau Vastgoed Onderzoek’ is. Dat is gek, want Harrie meldt op zijn LinkedIn-pagina: “Tot december 2012 was ik werkzaam als specialist woonfraude.” Bij De Alliantie, een woningcorporatie. En dus niet bij Bureau Vastgoed Onderzoek. Harries CV op de Zaanstad-site klopt dus niet meer.

Waar BVO en Zaanonline zijn te vinden in het gemeentelijke functieoverzicht ontbreekt juist de baan die er op dit moment wèl toe doet. Harrie van der Laan is namelijk al een klein half jaar woonadviseur bij de corporatie Portaal Eemland. Bezoldigd dit keer.

“Integriteit staat hoog in het vaandel bij de partij voor Ouderen en Veiligheid”, aldus de POV in het eigen verkiezingsprogramma. Of het naar hartenlust toevoegen dan wel weglaten van functies is zoals het hoort bij een raadslid mag u zelf uitmaken. Maar dat het CV van Harrie van der Laan een rommeltje is, moge duidelijk zijn. Dat kan hij toch niet zo hebben geleerd tijdens zijn vele cursussen bij de Leugenacademie (citaatje van Harrie: “Je krijgt door het zien van de micro-expressies de ware boodschap van je gesprekspartner ongeacht wat erbij wordt verteld.”)? 

By the way: hoe lang geleden is het helemaal dat Harrie een ander baantje vergat te melden bij de raadsgriffie?

HarrieHarrie.
(POV? BVO? Zaanonline? Eemland? Leugenacademie?)

0 gedachten over “Het incomplete CV van Harrie van der Laan (van de Leugenacademie)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *