Walravens wonderbaarlijke wedergeboorte

Voor de tweede keer in acht jaar tijd berichtte iemand me dat een familielid de reïncarnatie was van Walraven van Hall. Niet die aangekondigde wedergeboorte verraste me het meest, maar het idee dat deze Zaanse verzetsman was teruggekeerd in de gedaante van twee verschillende personen. Hij moet het er druk mee gehad hebben.

De dame in kwestie die me de laatste keer op de hoogte bracht had nog meer nieuws. Haar wedergekeerde familielid was eerder al Toetmosis III, Pieter Cornelis Hooft en Napoleon Bonaparte. Ik was, u begrijpt het, zwaar onder de indruk.  

Helaas zaten er wat foutjes in haar theorie. Zo zou volgens de schrijfster Napoleon een bezoek hebben gebracht aan de Zaandamse munitiefabriek. Dat is een wonder op zich, want het plaatselijke Staatsbedrijf der Artillerie Inrichtingen verrees pas een kleine eeuw na de dood van deze Franse keizer. Ook de mededeling dat een andere verwant op Westzijde 13 woonde en derhalve buurman was geweest van de familie Van Hall klopte niet. Walraven en zijn gezin huisden honderd meter verderop en ook nog eens aan de overkant.

Blijft over de vraag waarom mensen nooit reïncarneren als vuilnisman of kraamverzorgster.

NapoleonWalraven van Hall

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *