Het is allemaal een complot

De eerste aarzeling kwam me ter ore tijdens de solidariteitsmanifestatie op het Zaandamse Stadhuisplein. Het was opvallend, zo klonk het, dat je op het filmpje wel zag hoe die politieman in Parijs werd geliquideerd, maar dat er geen bloed vloeide. Twee dagen later had ik een anonieme theoreticus op de voicemail. Die dode agent bij het kantoor van Charlie Hebdo was in werkelijkheid een acteur. Alle zogenaamde slachtoffers waren trouwens nog gewoon in leven. En, by the way, de bomexplosies tijdens de marathon van Boston, de aanslagen op de Twin Towers en het neerschieten van MH-17; ook die waren allemaal in scène gezet.

Eén blik op internet volstaat om inzicht te krijgen in de enorme hoeveelheid complottheorieën. Die samenzweringen zijn allemaal te wijten aan de Mossad, de CIA, aliens en/of de PvdA.

Ik wil best kijken naar de verschillende theorieën. Maar wel pas nadat een van de complotteurs me in contact heeft weten te brengen met die in het geheel niet vermoorde bewaker van Charlie Hebdo of de uiteraard ook niet neergemaaide hoofdredacteur van datzelfde blad.           

Tot dat moment: vergeet vooral niet om op tijd uw medicijnen in te nemen.

Complot

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *