Demis ‘Forever and ever’ dood

“Demis Roussos is overleden”, zei ik maandag tegen mijn vriendin. Haar antwoord was een lege blik, het resultaat van een bescheiden generatiekloof. De levensloop van het Griekse zangfenomeen was haar ontgaan.

Demis is voor mij Forever and ever you’ll be the one. (Fantaseer de hoge uithaal in ‘be’ er zelf bij.) En dan in combinatie met Zaandam. Rond 1976 deed de baardige bard namelijk De Speeldoos aan. Kort daarvoor had Demis hit op hit gescoord en dat succes was hij nu wereldwijd aan het verzilveren. En om een of andere duistere reden was het Zaandamse theater ook opgenomen in de tournee.

Destijds was de aula van het Zaanlands Lyceum verbonden met De Speeldoos. In de pauze kochten de leerlingen daar gevulde koeken en frisdrank. Zo kon het gebeuren dat de havisten en gymnasiasten onverwacht werden geconfronteerd met bijna honderdvijftig kilo Helleens vlees, gehuld in een soepjurk met lovertjes. Demis deed namelijk een soundcheck. We keken het Forever-spektakel even aan en besloten hardvochtig dat het niks was. We draaiden ons om en kochten een puddingbroodje.

Die andere Griek, Plato, zei het al: “Een kind is onhandelbaarder dan welk dier ook.” Sorry, Demis.

Demis

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *