Mooi plantsoen, dood plantsoen

Het is nog maar een paar jaar geleden dat de gemeente de entree van de vaak over het hoofd geziene Havenbuurt opsierde met een fleurig plantsoen. Twee zelfs, aan beide kanten van de hoek Provincialeweg-Havenstraat-Houthavenkade. Ze zijn sinds deze week verleden tijd, want keihard wegbezuinigd.

De afgelopen jaren was dit Zaandamse hoekje een mengeling van geurende lavendel en uitbundig bloeiende gele, blauwe en rode bloemen. Een paar keer per jaar kwamen er enkele mannen langs die met zichtbaar plezier beide plantsoenen schoffelden en ontdeden van onkruid en andere ongewenstheden.

Vorige maand zag ik er voor het laatst iemand met gereedschap in de weer. Hij had het net zo goed kunnen laten, want op dat moment was het doodvonnis al bekend van deze tussen de wegen ingeklemde groenstroken. Nadat de gemeente Zaanstad een paar jaar terug duizenden euro’s investeerde om de sukkelende strook tot leven te brengen – en met succes -, koos ze kort geleden voor euthanasie. Afgelopen week bulldozerde een man (hopelijk niet dezelfde die vorige maand liefdevol de planten verzorgde) al het groen uit de grond. De gemeente wilde bezuinigen en deed dat op de botste en domste wijze.

Hieronder het resultaat voor en na de make-over. Met dank aan de kille saneerders op het gemeentehuis.

Plantsoen Plantsoen dood

1 gedachte over “Mooi plantsoen, dood plantsoen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *