Uit de kleren

Een liefdevolle schets van de Zaanstreek, in 32 dagelijkse afleveringen. Vandaag deel 21.

In vroeger tijden had Zaandam een grote houthaven. Boten uit binnen- en buitenland losten en laadden er hun vracht. Waar veel schepen zijn, zijn ook prostituees. Met name rond het Krimp – het buurtschap waar het Czaar Peterhuisje te vinden is – was Sodom en Gomorra de norm.

Maar met de boten verdwenen in de loop der jaren tevens de dames van lichte zeden. U kunt heden ten dage lang zoeken naar een schaars geklede, wenkende dame achter een vensterglas. Geen schijn van kans dat u er eentje vindt. Dit folkloristisch onderdeel van de amusementsbusiness staat al jaren onderaan de Zaanse menukaart.

Voor de wanhopigen onder u is er echter uitkomst in de vorm van het enige bordeel dat de regio telt. Het heet Baccara en bevindt zich heel toepasselijk aan de Aris van Broekweg. Zeg overigens als u naar binnenstapt maar niet dat u op zoek bent naar een hoer. Dat is namelijk Zaans voor een tol die altijd op zijn kop terechtkomt (zie ook het hoofdstuk ‘Recreatie uit den ouden doosch’). Ook Zaans en wel toepasselijk: hoerenskroever. Mag u raden wat dat betekent. Dikke kans trouwens dat de vrouw in kwestie u sowieso niet begrijpt, wat u ook zegt. De voertaal bij Baccara is nogal eens Oost-Europees.

Een iets andere insteek dan voornoemde seksclub heeft de Showboat in Zaandijk, naar eigen zeggen een ‘erotisch paradijs’. Anderen noemen het een commerciële parenclub op een oude schuit. Voor al uw gangbang- en fetishparty’s. Dresscode: ondergoed. Of niet natuurlijk.

Showboat
Het kan er op de Showboat heet aan toegaan.

 

 

3 gedachten over “Uit de kleren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *