Albert Heijn en de kleintjes

 

De vakkenvuller verdient er 5,96 euro per uur, de zakkenvuller het 270-voudige. Soufian Afkir wist de gemoederen aardig te beroeren toen hij vorige week tijdens de Ahold-aandeelhoudersvergadering zijn eigen minimumloontje afzette tegen de baten van CEO Dick Boer. Vakkenvullers worden door Ahold niet alleen armzalig betaald, ze moeten ook nog eens vaak plaatsmaken als ze de 23 jaar naderen. Grootgrutters – AH staat niet alleen – houden er nu eenmaal niet van om de basiskrachten een volwassenenloon te betalen, ook al ligt de wettelijk verplichte ondergrens daarvan nog zo laag. Een maximumlimiet voor de leidinggevenden lijkt er echter niet te zijn, gezien de 3,4 miljoen die Dick Boer in 2013 kreeg. Hij en zijn directe collega’s hebben een geheel eigen definitie van het begrip bonuskaart.

“Ik voel me verneukt”, zei een kwade Ab Heijn ruim tien jaar geleden tegen het NOS-Journaal. De aanranders waren de directieleden van het naar zijn opa vernoemde bedrijf. Zij hadden dat met megalomane plannen en zelfverrijking naar de rand van de afgrond geduwd. Er lijkt sindsdien in sommige opzichten weinig veranderd.

Albert Heijn blijft nog steeds op de kleintjes letten. Maar wie let daar eigenlijk op de grootgraaiers?

Fokke

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *