Ha fijn, een borrel van …

De nieuwe eigenaar van het Zaandamse café The Blacksmith had er zin in. Een van zijn goede voornemens was om de likeur- en jenevervoorraad aan te vullen. Enthousiast vertelde hij over zijn aanwinsten, een keur aan borrels van Zuidam.

Mijn gedachten dwaalden af naar de vader van een goede vriendin. Hij was ongeneeslijk ziek. De dag dat hij euthanasie liet plegen brak aan. Zijn gezinsleden zaten rond het sterfbed. De dokter arriveerde en begon met de voorbereidingen van de levensbeëindigende handeling. Hoe het zover kwam is me ontschoten, maar op dat moment begon de patiënt een betoog over alcohol. Met grote geestdrift maakte hij zijn arts duidelijk dat Verhoeven-jenever de allerbeste was die hij ooit had gedronken. Even later stierf hij.

Het toeval wilde dat zijn dochter ook van een glas klare hield. Naar onze eerstvolgende afspraak bracht ik een fles jonge Verhoeven mee, een mij tot dan onbekend merk. We schonken in, toosten op haar vader en namen een slok. Het was een enerverende ervaring. Niet eerder proefde ik zo’n smakeloze jenever.   

Mijn advies: vraag bij The Blacksmith om de Rogge Genever van Zuidam. En breng een saluut aan de vader van mijn vriendin.

Zuidam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *