Hoe Annemarie Jorritsma down en out ging in Zaandam

Annemarie Jorritsma nam vorige week op gedenkwaardige wijze afscheid als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ten overstaan van een volle zaal maakte de burgemeester reclame voor een Almeers restaurant waar mensen met een beperking werken. “Je kunt er goed eten en je krijgt er gratis een mongool bij”, recenseerde Jorritsma. De stilte in de congresruimte was oorverdovend.

In 2004 vond het VNG-congres plaats in Zaandam. De burgemeester van Almere was er ook toen bij. Een VIP-party in het Zaantheater sloot de bijeenkomst af. Buiten werd het volk zoet gehouden met een eigen feest. Jorritsma verliet het theater voortijdig, liep naar de straatkant en keek om zich heen. Waar was haar chauffeur?

Op dat moment ontdekte een groepje Zaankanters de eenzame burgermoeder. “Hé, Mies Bouwman!”, riep een lolbroek naar de notabele. Jorritsma schrok. Helemaal alleen stond ze tegenover een clubje aangeschoten lokalo’s. Eerbied voor de gezagdraagster was ver te zoeken. “Mies, wat leuk dat je er ook bent!”, hield de grappenmaker vol. Het leek alsof Jorritsma met de seconde kromp. Opgelucht zag ze op dat moment de chauffeur voorrijden.

Laten we het er op houden dat Jorritsma een beetje down huiswaarts keerde.

Jorritsma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *