De ziel van Frank Visser

Afgelopen maandag begon een nieuwe serie ‘Kijken in de ziel’, het uitmuntende interviewprogramma van Coen Verbraak. Dit keer fileert hij rechters. Onder wie Frank Visser, beter bekend als ‘De rijdende rechter’. Nu vind ik deze magistraat een pedant mannetje. Zijn tv-programma kan me nauwelijks bekoren. Maar desondanks kan hij bij mij geen kwaad doen. Frank Visser was namelijk tot voor kort kantonrechter in Zaandam. En in die hoedanigheid kreeg ik ooit met hem te maken.

Toen de gemeente Zaanstad, ondanks herhaalde verzoeken en bestaande jurisprudentie, bleef weigeren om niet-commerciële plakplaatsen te creëren, namen een vriend en ik het heft in eigen hand. We lokten een proefproces uit. Op een zaterdag vroegen we de politie om ons te bekeuren wegens het illegaal aanbrengen van posters op een bouwschutting. Toen dat werd genegeerd, plakten we het politiebureau vol. Dat hielp: we verdwenen in een cel en kregen de verlangde rechtszaak. Daarin sprak een minzaam glimlachende mr. Visser ons vrij en maakte hij en passant gehakt van de gemeente. In no time was Zaanstad een aantal vrijplakplaatsen rijker.

De komende maandagen ben ik aan de buis gekleefd. Als was het maar voor die rijdende rechter.

DE RIJDENDE RECHTER Mr. Frank Visser in het NCRV programma
‘Dit is mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen’

 

 

2 gedachten over “De ziel van Frank Visser”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *