Blieft u een bakje koffie?

Doet u vanochtend ook een bakkie in de Zaandamse Kapiteinshut? Gezellig, zie ik u daar. Ik ben namelijk eveneens uitgenodigd voor deze ‘Koffietestweken’. Althans, het bejaarde stel dat hier ooit woonde. ‘Marga’ uit Groningen -zij stuurde de invitatie- heeft de administratie blijkbaar niet op orde. Geeft niets, kom ik in plaats van mijn voorgangers. Want Marga zoekt deelnemers voor ‘de grote Koffie & Theetest’. Gewoon, om te horen of het smaakt.

Voor wat hoort wat. Daarom schenkt Marga alle deelnemers ‘een gratis cadeaukaart ter waarde van ?’. Een ‘verrassingsgeschenk van €150,-.’ Een ‘gecertificeerde handgemaakte porseleinen pop (40 cm)’. Alsmede een ‘kop soep per persoon’. Plus ‘2 x 500 gr. koffie en oudhollandse koek’. Met een ‘espresso/cappucinomachine facultatief voor (echt)paren’. En ‘2 porseleinen mokken’. Gul hè?

Jammer van die Belgische politiewaarschuwing op internet dat ‘senioren regelmatig een aanlokkelijk voorstel in de bus krijgen om in een plaatselijk gekende zaak deel te nemen aan de “aroma-koffie testweken”.’ Moeten ze niet willen, volgens de Belgen. Ze worden er ‘onderworpen aan agressieve verkooptechnieken’ en bovendien krijgen ze ‘allerhande waardeloze verzorgings- en cosmeticaproducten aangesmeerd’. De politie noemt het ‘oplichting’.

Ai! Hopelijk serveert Marga in de Kapiteinshut zuivere koffie.

Koffie

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *