Dom en kwaadaardig

Dat aan Leo meer dan één steekje loszat was duidelijk. Zijn mailtje dat alle moslims ‘kapotgeknuppeld’ moesten worden sprak voor zich. “Sla alle islamieten dood”, luidde zijn boodschap in diverse varianten. Maar dan in hoofdletters en met een eindeloze reeks uitroeptekens, het symbool van machteloosheid. De teruggemailde tegenwerping dat zijn bedreiging strafbaar was deed hem niets. “Ook dood moet iedereen die aan de islamisering heeft meegeholpen, dus alle (s)linkse politici en kutjes zoals jij”, was zijn weerwoord. Hij verving het woord ‘moslim’ door ‘modom’. Woordspelingen, hoe armzalig ook, waren wel aan hem besteed.

Een rondje internet leerde dat Leo zijn gal op talloze fora spuwde. Hij had duidelijk moeite met vrouwen in het algemeen en moslims in het bijzonder. De manieren waarop hij zijn vermeende tegenstanders om het leven gebracht wilde zien deden opmerkelijk genoeg denken aan terreurbeweging IS.

Het lijkt alsof Nederland steeds meer Leo’s telt. Rijdend door de Zaanstreek kan ik her en der paranoïde racisten aanwijzen. Elk jaar een paar nieuwe, naast degenen die langdurig blijven hangen in hun xenofobe complottheorieën.

Achtereenvolgende kabinetten hebben stevig bezuinigd op de psychiatrische zorg. Dat was bij nader inzien wellicht niet zo verstandig.

Racist

 

2 gedachten over “Dom en kwaadaardig”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *