Opkomst en ondergang…

In maart 1982 begon ik als leerling-verpleegkundige in De Heel, dat bestond uit het Juliana- en het Johannesziekenhuis. Een paar jaar later gingen beide ziekenhuizen op in het Zaans Medisch Centrum.

In 1986 schreef ik mijn eerste stukken voor dagblad De Typhoon. Dat werd in februari 1992 opgeslokt door het Noordhollands Dagblad.  

In 1990 en 1991 produceerde ik de nodige artikelen voor weekblad De Tijd. Kort daarna veranderde dat in HP/De Tijd, tegenwoordig een maandblad.

Tussen de bedrijven door maakte ik een lang verhaal voor de Gay Krant. Die ging in 2013 failliet.

Begin jaren ’90 werkte ik ruim een jaar bij het Komitee Zuidelijk Afrika. Dat bestaat niet meer.

Ik stapte over naar steunfunctie-instelling Multiple Choice. Kort na mijn vertrek daar trok de provincie Noord-Holland er de stekker uit.

De afgelopen jaren schreef ik (mede) enkele verhalen voor Vrij Nederland. Morgenochtend heb ik met een VN-redacteur een afspraak over een mogelijk nieuw artikel. Zojuist werd bekendgemaakt dat Vrij Nederland zijn weekbladstatus verliest.

Het zal toch niet zo zijn dat…

VN

8 gedachten over “Opkomst en ondergang…”

    1. Zal ik doen. Ik heb overigens mijn opleiding aan de UVA nooit afgemaakt. En zie daar, die bestaat nog steeds (zowel de studie als de UVA).

    1. …en dan vergat ik nog de Allochtonenkrant, waarvoor ik als freelancer werkte. Ook al verdwenen. Maar inderdaad, met ROSA gaat het beter dan ooit.

    2. margrietvanengelen

      Kop op Erik! Alles verandert, het is nu eenmaal zo. Gewoon verder gaan. Ik denk, dat er altijd mensen zullen zijn, die een krant lezen prettig vinden. Ze zullen alleen meer digitaal aangeleverd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *