En de winnaar is…

Afgelopen weekend ontving een slecht rijmend en amper verstaanbaar hiphopcollectief de prestigieuze Popprijs. De keuze voor New Wave was een juryvergissing, een belediging voor getalenteerde artiesten als Typhoon en Kensington.

New Wave kent één Zaans lid, Jonna Fraser. Het is bij mijn weten de vijfde keer sinds het geboortejaar 1986 dat de Popprijs een Zaans tintje had. Begin 1992 kreeg de half-Zaanse band The Ex ’m. In de jaren daarna waren oud-Krommenieër Jeroen Booij (The Scene), zijn voormalige dorpsgenoten Huub en Hans van der Lubbe (De Dijk) en geboren Zaandammer Ali B de gelukkigen. De veenbodem is hier vruchtbaar.

Het is de bedoeling dat de winnende naam tot het laatst geheim blijft. Een kwart eeuw geleden hoorde ik echter bij toeval dat The Ex de eerstvolgende trofee zou ontvangen. Ik dacht er weken niet aan, tot daags tevoren iemand me herinnerde aan de aanstaande uitreiking. Wetend dat ik een landelijke primeur had, flanste ik snel een artikel in elkaar. Een half etmaal voor de officiële bekendmaking bereikte het nieuwtje alsnog De Typhoon. En helaas ook De Zaanlander, want concullega Ton de Lange bleek eveneens op de hoogte.

De Popprijs-jury blunderde in 2016, de Typhoon-verslaggever in 1991.

Ex

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *