De radicalisering van POV en DZ

Geert Wilders waarschuwt voor een revolte als hij na een verkiezingsoverwinning zijn zin niet krijgt. PvdA-voorzitter Hans Spekman reageert met de mededeling dat ‘een heel domme, onverstandige uitspraak’ te vinden. Waarna Wilders niet voor het eerst in de slachtofferrol kruipt: “Als die kogel van links komt dan weet heel Nederland dat aan de zijkant de letters PvdA staan geschreven.” Wilders schopt wild om zich heen, maar o wee als iemand het waagt hem tegen te spreken.

Er is een parallel op lokaal niveau. Twee zelfs. Ze heten POV en DZ. Ook zij bouwen aan een almaar xenofober agenda en trappen onbeheerst om zich heen. Tegelijkertijd vervloeken ze eenieder die het waagt om daar kanttekeningen bij te plaatsen. Ze dreigen en ze strooien, net als de PVV, met moties van wantrouwen. En ze hopen dat het virtuele electorale succes van Wilders c.s. straks ook hen ten deel valt.

Er is één probleem. Ze missen de welbespraaktheid van hun grote voorbeeld. In hun met taal-, stijl- en denkfouten doorspekte betogen klinkt vooral de kroeg door. En dat maakt het allemaal des te pijnlijker.

Neem bijvoorbeeld de bijdrage van Aart Molenaar, de fractievoorzitter van Democratisch Zaanstad, aan de fittie tussen Wilders en Spekman:

Aart
Dit is eerder de tekst van een wraakzuchtige man met een half krat Heineken achter de kiezen dan een weloverwogen beschouwing van een lokale volksvertegenwoordiger. Voor meer oprispingen verwijs ik u graag naar Molenaars Twitter-account.

Onder leiding van café-eigenaar Ton Brekelmans kan de Partij voor Ouderen en Veiligheid er eveneens wat van. De POV etaleert via Facebook een zo mogelijk nog gênanter opinie over bovengenoemde ruzie:
POV1
Ook hier een werkelijk grandioze naamverbouwing (‘Spektrui’) en net als bij Aart Molenaar (‘#kominverzet’) een steunbetuiging aan de PVV. Geen wonder dat de POV en DZ inmiddels door kenners worden gezien als een niet meer los te snijden Siamese tweeling.

Het kan echter nog bezopener. De POV-suggestie dat Spekmans toch niet al te aanstootgevende kanttekeningen over Wilders’ revoltedreiging ‘bedoeld zijn om nieuwe van der G’tjes te rekruteren’ is een serieuze politicus onwaardig. De navolgende zin over ‘de import van hand-ophoudend stemvee, dat ongegeneerd moskeeën bouwt en het liefst de democratie om zeep zou willen helpen’ zou rechtstreeks uit het handboek van de Nederlandse Volks-Unie kunnen komen.

Blijft over de vraag: wanneer neemt de rest van de Zaanstedelijke gemeenteraad eenduidig en definitief afstand van deze twee haatzaaiende fracties?

 

 

 

1 gedachte over “De radicalisering van POV en DZ”

  1. margrietvanengelen

    Wilders heeft alleen een grote mond, maar kiest inhumane oplossingen als het land om juist humane oplossingen vraagt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *