Koot treedt zich af

Het bericht dat Kees van Kooten stopte met optreden kreeg mijns inziens veel te weinig aandacht. Afgelopen oktober stond deze superieure taalgrootmeester in Zaandam op de planken, in wat dus een afscheidstournee was. Maar dat wisten we toen nog niet.

Toen ik de School voor de Journalistiek bezocht, traden Wim de Bie en hij daar regelmatig op. Wat bedoeld was als een vragenronde voor studenten mondde steevast uit in twee uur ongeëvenaarde stand up comedy. Zoiets wilde ik ook wel eens in de Zaanstreek, maar dan Koot solo (toch de leukste helft). Ik achterhaalde zijn huisadres en vroeg of hij genegen was te komen voorlezen in De Groote Weiver. Een paar dagen later trof ik zijn stem aan op mijn antwoordapparaat. Het speet hem, maar hoe verleidelijk het aanbod om naar Krommenie te komen ook klonk, het zat er niet in. “Ik ga namelijk stoppen met optreden.”

Dat is inmiddels een jaar of twintig geleden. Vervolgens heeft Van Kooten, na een lange pauze, het toeren toch hervat. Er is dus nog hoop. Ik reken er op dat hij ergens rond 2020 -tachtig jaar oud en vitaler dan ooit- gewoon weer op het podium staat.

koot2 x 40 = 80

 

4 gedachten over “Koot treedt zich af”

 1. margrietvanengelen

  Kees van Kooten wat een talent! Ik ben een grote fan van hem en hoop dat hij nog lang zal doorgaan met optreden, want het plezier er in straalt altijd van hem af.

 2. Rienk van der Molen

  Dag Eric, ik heb een artikel uit het Parool van 15 febr. over Van Kootens laatste optreden naar mijn maat Co Rol gemaild. Omdat Co ooit een cabaretmuseum wou opzetten. En het afscheid van Koot lijkt mij een grote gebeurtenis in de NL cabaret. Waar inderdaad weinig aandacht voor is geweest.De Parool-journalist verwondert zich daar ook over. Ik zal het stuk je mailen. Goede groet, Rienk

  1. Dag Rienk. Dank.
   Ik ken het artikel en sluit me aan bij Het Parool. Het zou mooi zijn als Co er nog iets mee kan (overigens in het besef dat Kees van Kooten zijn ‘pensioen’ eigenlijk stil had willen houden).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *