Prostitutiebezoek zonder happy ending

Het Parool bracht een lang en welwillend interview met een hoerenmadam, Utrecht wil de tippelzone in ere herstellen en Xaviera Hollander was de laatste weken niet uit de media te slaan. Prostitutie is weer helemaal in.

Ooit ging ik naar de hoeren. Nou ja, naar eentje. Voor een interview. We spraken af in een horecagelegenheid aan de Westzijde. Neutraal terrein, op haar verzoek. Toen ze er binnenstapte bleek ze in gezelschap. “Hé Erik”, riep de man die haar vergezelde enthousiast. Het was haar pooier. Het was tevens mijn oud-klasgenoot Ed.

Van het vraaggesprek herinner ik me vooral Eds vele interventies en schoolmemoires. Alsmede de timide houding van zijn werkneemster. Haar gezicht was dichtgepleisterd met pancake, lippenstift en mascara. Het weinige dat ze vertelde kwam er haperend uit. En ze wilde uitsluitend onherkenbaar op de foto. Zelden iemand gezien die zich zo slecht op haar gemak voelde.

De gemeente Zaanstad heeft haar vergunningenstelsel ingericht op het verwelkomen van maximaal twee seksclubs. Het enige bordeel van de stad is echter al een tijdje dicht. Mede vanwege die eenzame, kwetsbare dame van lichte zeden in de Westzijde hoop ik dat dat nog lang zo blijft.

Prostitutie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *