Is er een dokter in de zaal?

Begon de malaise toen een Kamerlid de diagnose stelde dat een minister die hem niet zinde ‘knettergek’ was? Enige tijd later concludeerde dezelfde volksvertegenwoordiger dat zijn opponent een ‘zieke geest’ had.

Wanneer het in Den Haag regent, druppelt het elders in het land. En dus begonnen ook lokale politici doktertje te spelen. Onlangs nog liet een Zaanse fractievoorzitter via Twitter weten dat ‘Spekhoofd’ (hij bedoelde een landelijke partijvoorzitter) een ‘doorgeschoten gek’ en een ‘debiel’ was. Verder stemde hij afgelopen week in met de vaststelling dat ‘links gek geworden’ was.

Dinsdag moest ik een presentatie geven aan een gemeenteraad in de regio. Ik was er wat beducht voor. Er zitten daar raadsleden die bij elkaar symptomen zagen van ‘La-Tourette-achtige toneelstukjes’ en meervoudige verslavingen. Het was duidelijk: de aandoeningen tierden er welig en geen arts die ze kon verhelpen. Het leek me geen omgeving om te polderen, maar het viel mee. De dames en heren politici luisterden beleefd en stelden nette vragen.

Daags erna kwam ik op internet echter alweer de nodige ziektebeelden tegen. Daarom in het kader van al deze gezondheidsperikelen de vraag: heeft de medische wetenschap een medicijn tegen politiek-verbale incontinentie?

Aart

 

2 gedachten over “Is er een dokter in de zaal?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *